Teatrijum

Teatrijum: Program do kraja jula

Svake subote predstave za decu u pozorištu Teatrijum

Slučajno ili ne, ova nedelja u pozorištu Teatrijum, u dvorištu Kapetan-Mišinog, posvećena je toj večnoj temi koja pokreće svet: muško-ženskim odnosima, koje predstave obrađuju na najrazličitije, ali podjednako uzbudljive načine.

Ove sezone novina je dečji program – svakog vikenda u 11h igraju se predstave za decu, a ulaz je potpuno besplatan za sve, zahvaljujući podršci fondacije „Alek Kavčić“. Planirano je oko 80 predstava koje će se igrati skoro svako veče tokom jula i avgusta, a Tihomir Stanić će svojom monodramom „Na Drini ćuprija“ zatvoriti sezonu 31. avgusta.

Po tekstovima Duška Radovića
TRAŽIM MUŽA
Utorak 26. jul u 21h
režija: Jelica Brestovac
monodrama Jelice Brestovac

Uvek atraktivna priča o muško-ženskim odnosima, rađena po motivima Duška Radovića, koja kroz nekoliko različitih likova prikazuje šta su sve žene spremne da učine kako bi osvojile željenog muškarca i kako bi ga zadržale.

Tatjana Kecman
NAS DVE
Četvrtak 28. jul u 21h
režija: Tatjana Kecman
igraju: Tatjana Kecman, Ana Radonjić – Zoe kida

Duhovita, zabavna i veoma atraktivna priča o ženi, koja je opsednuta  karijerom i njenom alter-egu, kojem nedostaje ljubav. Dve potpuno različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem se „spontano“ peva, glumi i nazdravlja životu.

Ivan Tomašević
ZORAN RADMILOVIĆ
Petak 29. jul u 21h
režija: Andra Ada Lazić
monodramu izvodi Ivan Tomašević

Ovo je priča o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsednut likom i delom velikog Zorana Radmilovića. Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart / glumac (u ovom slučaju Ivan Tomašević) – Zoran Radmilović je izgrađena ova komična priča o problemu velikog broja umetnika koje su, zbog par genija, proglasili za mediokritete.

Mirjana Bobić Mojsilović
POZOVI „M“ RADI UŽITKA
Nedelja 31. jul u 21h
režija: Mirjana Bobić Mojsilović
igraju: Ivan Jevtović, Katarina Žutić, Petar Mihajlović i Snežana Savić

Pozovi „M“ radi užitka je priča o kurvanju, o nama danas i ovde. To je tragikomična priča, priča o umetnicima u tranziciji, o dvema glumicama i jednom piscu koji se snalaze kako znaju i umeju u vreme sunovrata svih vrednosti. O našim životima koji su imitacije onoga o čemu smo sanjali, o nevidljivim rukama koje kroje našu nesreću, i o našem batrganju da preživimo. Ali, snovi su jedno, a stvarnost je sasvim drugo. Zato svi lažu.

Sve predstave počinju u 21h, a karte se mogu kupiti preko sajta teatrijum.rs i linka , kao i na blagajni Rektorata svake večeri od 19h. 
Cena karata je 1000 dinara, dok su karte za monodrame 700 dinara. 
Studenti i penzioneri imaju 20% popusta.