1000009075
foto: PROMO

Koncert beogradske Kraljevske baletske akademije na Terazijama

Godišnji koncert beogradske Kraljevske baletske akademije (Royal Academy of Dance) biće održan u ponedeljak, 20. maja u 18.30 časova, u Pozorištu na Terazijama. Koncert će otvoriti ambasador Velike Britanije njegova ekselencija gospodin Edvard Ferguson.To će ujedno biti i prilika da sve studentkinje, različitih uzrasta pokažu svoje baletsko znanje i dostignuće, kroz izvanredan nastup.

Kraljevska baletska akademija je svetski lider u edukaciji igre, međunarodno priznata organizacija sa najvišim standardima predavanja i učenja. Sa bazom u Londonu, Akademija je prisutna u 80 zemalja širom sveta. Srbija se takođe našla na toj velikoj listi zemalja koje imaju beneficije da uče i rade sa najkvalitetnijim kadrovima iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Centar za edukaciju baletskih igrača u Srbiji vodi Ana Došen, prvi student sa ovih prostora na Akademiji. Ona je profesionalni baletski igrač sa više od 20 godina iskustva na sceni i pedagoškom radu u nastavi klasičnog baleta. Svoje profesionalo usavršavanje nastavila je u Londonu na Kraljevskoj baletskoj akademiji, gde je 2011. godine završila program za zvaničnog i registrovanog predavača te renomirane ustanove.

Beogradska “Royal Academy of Dance” počela je sa programima, ispitima i radom 1. septembra 2011. Od tada, do danas – beogradska škola i njene učenice imaju već dugi niz godina najviše rezultate u poređenju sa školoma u celom svetu. 

Od samog početka Ana Došen je imala veliku podršku od tadašnjeg ambasadora Velike Britanije gospodina Majkla Devenporta, kao i gospodina Denisa Keef-a i njihovih supruga, sada joj daje veliko ohrabrenje ambasador Velike Britanije – njegova ekselencija gospodin Edvard Ferguson, kao i njegova supruga.