fbpx

Prst gostuje u Prištini

Komad Doruntine Bashe ’Prst’, u režiji rediteljke Ane Tomović gostuje 21. i 22. juna na sceni Centra za vizuelnu umetnost ’Multimedija’ u Prištini. U predstavi, koja je uspešnu premijeru imala u Bitef teatru u decembru 2012., igraju Jasna Đuričić i Milica Stefanović. Peta koprodukcija Hartefakta i Bitef teatra, biće i treće gostovanje beogradskih predstava na Kosovu u poslednje dve godine.

Gostovanja se realizuju zahvaljujući saradnji dve teatarske kuće; Kosovskog narodnog pozorišta i Bitef teatra, ali i dugogodišnjem partnerstvu nezavisnih kulturnih aktera Hartafakta iz Beograda i Centra ’Multimedija’ iz Prištine. Pre ’Prsta’ prištinska publika gledala je ’Hipermenziju’ Selme Spahić, kao i ’Patriotik Hipermerket’ u režiji Dine Mustafića, takođe predstave sa repertoara Bitef teatra.

Drama ’Prst’ mlade prištinske spisateljice Doruntine Bashe pobedila je na regionalnom konkursu Hartefakta za najbolji savremeni društveno angažovani dramski tekst za 2011. godinu. Posle uspešne beogradske praizvedbe, komad je postavljen i u Narodnom pozorištu u Skoplju.

Predstava je nagrađena na nedavnom pozorišnom festivalu u Rumi, a nakon nastupa na kikindskoj smorti kamernih scena i u Prištini, glumački duet Đuričić – Stefanović gostovaće i u Budvi, u okviru programa ovogodišnjeg Grad teatra.

More Stories
Kreativna izložba kojom se direktno pomaže umetnost