Glumica Hana Selimović najbolja na Joakim InterFestu

Na 10. jubilarnom Joakim InterFestu u Kragujevcu, međunarodnom pozorišnom festivalu na kome je od 7. do 15. oktobra učestvovalo sedam predstava u takmičarskom programu, a prema izboru selektora Željka Jovanovića, Hana Selimović proglašena je za najbolju glumicu za ulogu Jule u predstavi “Palilulski roman” Branislava Nušića, u režiji Egona Savina, Beogradskog dramskog pozorišta.

Odluku je stručni žiri u sastavu: Dragana Varagić (predsednik), glumica i rediteljka iz Beograda, Pjer Valter Polic, reditelj iz Nemačke i Trajče Kacarov , dramaturg iz Makedonije doneo jednoglasno.

Za najbolju predstavu festivala proglašen je „Kainov ožiljak” Šabačkog pozorišta po tekstu Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, u režiji Juga Radivojevića.

Nagrada za režiju dodeljena je Egonu Savinu za predstavu „Mrešćenje šarana”. Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka.

Nagradu za najboljeg glumca Slaven Španović za ulogu Bilija u predstavi„Plemena“ zagrebačkog Planet art i Exit teatra. Nagradu za vizulenost dobila je predstava Knjaževsko-srpskog teatra “Princip Superstar (Mesečari)”.

Specijalnu nagradu za novi pristup provokativnog tumačenja našeg vremena dobila je predstava „Život stoji, život ide dalje” Bitef teatra.

Nagradu publike Desetog Joakim Interfesta dobila je predstava „Kainov ožiljak“ Šabačkog pozorišta.