Ledeni svitac foto Vladimir Nesovic 2

Leaden svitac gostuje u Parizu

U petak, 16. oktobra  u Gledalištu Kulturnog centra Srbije u Parizu sa početkom u 19.30 časova, našoj i francuskoj publici svojom nadahnutom kreacijom  Goran Jevtić, jedna od najsjajnijih glumačkih zvezdi svoje generacije, povešće  publiku na egzotično produhovljeno putovanje u monodrami Leaden svitac.

Monodrama je nastala po motivima istoimenog romana francuskog pisca srpskog porekla Vladana Radomana. Roman je adaptirao Jovan Ćirilov, režiju potpisuje Tanja Mandić Rigonat.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Leaden svitac je ispovest mladog Vijetnamca – izbeglice koji otkriva pogled na tri sveta – na svet njegovog detinjstva u jednom nesrećnom delu Azije, na Zapadni svet, preko Francuske u kojoj se mladi Vijetnamac obreo usvajanjem, i na evropski Istok preko poočima Jugoslovena (Srbina) koji se ne snalazi baš najbolje na tom Zapadu. Bezazlenost ovog mladića sa njegovim istočnjačkim pogledima na svet, život i samog sebe, pomažu nam da njemu tuđ, a nama poznat svet vidimo u novom svetlu.

Predstava će biti titlovana na francuski jezik i održava se uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.