humanitarno

PREDSTAVA DAR – HUMANITARNO IGRANjE ZA VIKTOROV PRVI KORAK

Ulaz je besplatan ali su donacije za Viktora obavezne.

Predstava DAR igra se u nedelju 18. septembra u 19 časova za Viktorov prvi korak. Viktor ima značajno usporenje u psihomotornom razvoju. Ne hoda, ne priča, ima pojačanu salivaciju.

Predstava DAR, autorke Milene Đorđević, se kroz priču o porodici, ljubavi i prihvatanju različitosti na suptilan i dirljiv način bavi temom autizma. To je društveno angažovan teatar koji ima za cilj podizanje opšte svesti o ovom problemu. Komad prati dečaka Kostu koji je u stanju autizma od njegovog rođenja do puberteta, kao i kroz šta sve prolazi njegova porodica kad se suoči sa takvim problemom.

Ovo je priča, pre svega, o ljubavi i prihvatanju svih onih koji su na bilo koji način različiti od nas. Kosta će vratiti svoju porodicu pravim vrednostima i sve nas u publici podsetiti da treba da zastanemo u životu i okrenemo se ka onima koje volimo.

Po završetku predstave možete poslušati tribinu na kojoj učestvuju glumci predstave, stručnjak iz ove oblasti i roditelj deteta sa autizmom.

Predstava se igra pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Ulaz je besplatan ali su donacije za Viktora obavezne.

Rezervacije karata možete izvršiti putem telefona: 011/41 42 163, mejla: sandra.maksimovic@ukparobrod.rs i preko društvenih mreža UK Parobrod.

Viktor ima značajno usporenje u psihomotornom razvoju. Ne hoda, ne priča, ima pojačanu salivaciju.

U poslednjih par meseci je počeo da se izdiže i želi da hoda, ali ga u tome sprečava hipertonus.

Da bi prohodao potrebna mu je neurohirurška operacija na kičmi koja se radi inostranstvu. Uz to, potrebno je da bude uključen u tretmane fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, banjska lečenja, BDA obuku, pelene, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, potrebna su mu sredstva i za ortopedska pomagala, tretmane matičnim ćelijama, hidro i delfino terapije, kao i za troškove puta i smeštaja.