EVROPSKI OPERSKI DANI 2

Evropski operski dani u Madlenianumu

Opera i teatar Madlenianum ima čast i zadovoljstvo da i ove godine, 11. i 12. maja, svima nama otvori vrata povodom Evropskih operskih dana. Ovo je svečanost kroz koju operske kuće širom Evrope pozivaju sve one koji žele da bliže upoznaju i istraže operu i proniknu u njene tajne.

Evropski operski dani održavaju se kontinuirano već šest godina, spajajući međusobno evropske operske kuće i povezujući posetioce sa operskim kućama, pomažući im da iskažu strast prema umetnosti.

Svake godine OPERA EVROPA – asocijacija operskih kuća Evrope, tokom dva majska dana, promoviše opersku umetnost u svim zemljama članicama, a njih ima preko 120.

Madlenianum je član ove asocijacije od 2005. godine. Ove godine je zadata tema PLAYGROUND ( Igralište). Bogati program tokom dva dana majskog vikenda obuhvata ceo naš dečji program koji smo započeli ove godine. Tu su dečje predstave koje izvode deca kao što je „Kopriva, kopriva“ i predstave za decu, kao što je „Čarobna frula“. Tu su radionice na temu instrumenata iz prirode kao i na temu opere „Čarobna frula“. Ali, tu je i opera našeg kompozitora Ivana Jevtića „Mandragola“ koja priziva povećavanje nataliteta.

Igralište je ovoga puta predstavljeno koncertom najpopularnijih arija koje izvode zvezde Madlenianuma koje će uz pratnju Zemunskog kamernog orkestra sa dirigentom Djordjem Stankovićem zauzeti Veliki trg u Zemunu. Muzikom i dijalogom o operskoj umetnosti, a pod naslovom „Zavolite operu“ posvetićemo koncert na otvorenom Zemuncima i zemunskoj publici, ljubiteljima opere i onima koji će to postati.