BITEF regionalni festival godine

BITEF je dobio nagradu najstarijeg relevantnog regionalnog web portal o kulturi Teatar.hr. Nagrada publike 2013/2014 u kategoriji FESTIVAL GODINE (koja je od ove godine proširena na čitav region) dodeljena je Bitef festivalu.

O nominacijama za jedinu regionalnu nagradu o kojoj u potpunosti odlučuje publika, ove je godine u prvom krugu pristiglo čak 34.227 glasova, od kojih je odabrano po pet nominovanih u svakoj od deset kategorija.

Bitef festival bio je nominovan za nagradu zajedno sa FEN festivalom iz Opatije, IKS festivalom iz Splita, Tjednom suvremenog plesa iz Zagreba i Festivalom novog cirkusa.

Pobednika je odabrala – publika, u novom krugu glasanja koje je trajalo od 3.11. u 12 sati do 20.11. u 12 sati.

Ceremonija dodele održana je 21.11. .u zagrebačkoj Tvornici kulture i kao i prethodnih godina, bila je kombinacija jedinstvenog druženja pozorišnih profesionalaca sa publikom i rođendanske proslave najstarijeg regionalnog portala u kulturi.

Regionalnu nagradu FESTIVAL GODINE 2014.  za BITEF su primile Jelena Knežević izvršna direktorka festival i Jovana Janjić producentkinja Bitefa.

“Ova nagrada potvrđuje poziciju Bitefa kao krovnog regionalnog događaja na kojoj se prezentuju najbolja regionalna i internacionalna teatarska dostignuća, ali i ustanovljava i održava platforma za razvoj novih i uvek novih pozorišnih svetskih tendencija. Ponosni na nagradu, nastavljamo dalje, u čast nedavno preminulog tvorca i doživotnog umetničkog direktora BITEFA Jovana Ćirilova, velikana pozorišta i kulture.” BITEF