Moj psihoterapeut februar 2021

Tribina: Telesna psihoterapija – Sluša li um kada telo govori?

Ciklus tribina MOJ PSIHOTERAPEUT

Sreda, 10. februar 2021. u 19:00 // Dom omladine Beograda, Tribinska sala

Govori: Slađana Đorđević, MA kliničke psihologijeModerator: Uroš Pavlović, predsednik Asocijacije edukativnih praksi i psihološki savetnik pod supervizijom, trener asertivne komunikacije.

Da, ‘’telom’’ se bavi i psihoterapija. Koliko je važno uključiti telo u psihoterapiju? Kako to manifestuje rad na sebi? Koliko način disanja utiče na psihofizičko stanje? Da li meditacija može da pomogne u uspostavljanju sklada? Kako razbiti psihofizičke blokade? Kako prevazići psihosomatske poremećaje? Kako prevazići traume pomoću telesne psihoterapije?

Na ovoj tribini saznaćete koliko je istinski lekovita telesna psihoterapija i upoznati se sa brojnim dobrobitima koja ona pruža.

Slađana Đorđević završila je master studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odeljenju za Psihologiju 2007, a edukaciju iz telesne psihoterapije 2010 godine. Nosilac je Nacionalnog i Evropskog sertifikata za psihoterapiju. Od 2013. do 2016. godine predsednica Srpskog udruženja telesnih psihoterapeuta, a od 2016. do 2020. generalna sekretarka i potpredsednica Evropske Asocijacije za Telesnu Psihoterapiju.

Održala je brojne prezentacije na nacionalnim i internacionalnim stručnim skupovima na teme iz oblasti telesne psihoterapije, ranog razvoja i rada sa traumama. Autor je brojih članaka u stručnim publikacijama i knjigama na srpskom  i engleskom jeziku. U oktobru 2019. završila je ‘’Somatic trauma therapy’’ trening u Kembridžu.

Godine 2018. osniva Telesno-Psihoterapijski centar u okviru kojeg organizuje i sprovodi programe kontinuiranog stručnog usavršavanja za psihoterapeute ‘’Telo u psihoterapiji’’ i ‘’Trauma- put oporavka’’.