Suzana Peric Business Women Awards foto Irina Duplevskaja 02

Suzana Perić dobitnica nagrade za poslovnu ženu godine, Business Women Awards 2020

Suzana Perić, modna kreatorka i glavna i odgovorna urednica magazina Bazar, dobitnica je nagrade za poslovnu ženu godine, Business Women Awards 2020. Ovo je za nju drugo priznanje zaredom, prethodno je osvojila u 2019. godini.  Nagrada se dodeljuje ženama koje poseduju talenat i doprinose kulturnoj i ekonomskoj zajednici. Priznanje je dodeljeno u hotelu Hajat u Beogradu, 9. septembra 2020. godine. Među dobitnicama se nalaze žene koje su ostvarile značajne rezultate u prethodnom periodu.

Suzana Perić je najpoznatiji modni dizajner Srbije i Balkana, dobitnica brojnih nagrada u inostranstvu i zemlji, a takođe je i predsednica Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije. Suzana je 1999. godine diplomirala dizajn na jednoj od najprestižnijih evropskih škola mode, Akademiji mode i dizajna  AMD u Dizeldorfu gde joj je predavač bio čuveni Karl Lagerfeld.

Na području Balkana, Suzana Perić je prisutna od 1999. godine kada je sa svojom prvom kolekcijom imala izuzetno zapaženu reviju na 9. Beogradskom Fashion Weeku. Od tada kontinuirano i aktivno predstavlja svoje kolekcije u okviru Serbia Fashion Week-a i drugih nedelja mode, kao i samostalno. Njen rad i revije izazivaju izuzetnu medijsku pažnju i pozitivne komentare. 

Nagradu za najbolju dizajnersku kolekciju dobila je 2007. godine, kao i priznanje grada Beograda – Beogradske zanatske komore.  Suzana Perić održala je zapažene revije na Berlinskom Fashion Week-u 2008. i 2009. godine, kao i na Milano Fashion Week-u 2019. i 2020. godine gde je dve godine zaredom osvojila nagradu za najboljeg internacionalnog dizajnera. 

Revije Suzane Perić nalaze se na najgledanijem modnom kanalu na YouTube mreži “Fashion Channel”, sa preko milion i po pretplatnika, čime je Suzana Perić svrstana među najbolje svetske dizajnere na toj platformi.

Pored dizajnerskog rada, Suzana je aktivna u podsticanju ženskog preduzetništva, u radu u medijima i u humanitarnom radu: predsednica je sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije, glavna i odgovorna urednica najstarijeg magazina za žene na Balkanu, “Bazar”, a pre svega je tvorac i organizator humanitarnih radionica “Deca pomažu deci” koje na kreativan način promovišu inkluziju i pomažu kreativnom izražavanju dece sa posebnim potrebama.

Suzana je jedini modni kreator na Balkanu koji ima i svoju online platformu – Masterclass  za edukaciju o modnom dizajnu, na srpskom jeziku. 

fotograf: Irina Duplevskaja