Prihod od karata

Prihod od karata humanitarnog koncerta u čast Dragoljuba Đuričića predat Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj

Prihod od karata namenjen opremi za lečenje malignih bolesti kod dece

Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, predata je donacija, prihod od koncertnih karata humanitarnog koncerta u čast Dragoljuba Đuričića. Predstavnici muzičara učesnika koncerta, gitarista i autor Dragoljub Jelić, gitarista i autor Nikola Čuturilo, autor i pevač Dejan Cukić i Andrija Đuričić, sin Dragoljuba Đuričića, zajedno sa organizatorom koncerta Lampshade Media i kompanijom Nurdor u prostorijama dečje klinike, predali su donaciju namenjenu opremi za lečenje malignih bolesti kod dece.

1. Dragoljub Duričić Foto Željka Dimić
Koncert u čas legendarnog preminulog bubnjara Dragoljuba Đuričića

Koncert u čas legendarnog preminulog bubnjara Dragoljuba Đuričića, održan je 24. februara u beogradskom pozorištu Atelje 212. Sav prihod od ulaznica od početka bio je namenjen Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Dijagnostika i lečenje malignih bolesti kod dece su kompleksne i zahtevaju značajne novčane investicije. Najveći deo troškova pokrivaju bolnice i Republički fond za zdravstveno osiguranje.

“Međutim, najsavremenija oprema nije uvek dostupna, zbog čega je kontinuirana pomoć dobrodošla, kaže Asist. dr. Jelena Lazić i dodaje, donacija sa koncerta je upotrebljena u svrhe kupovine dve pumpe za primenu hemioterapije, koje omogućavaju precizni protok citostatskih i drugih lekova.

Takođe, kupljen je i pulsni oksimetar za bolničke uslove, aparat čiju su upotrebnu vrednost mnogi prepoznali tokom poslednje dve i po godine pandemije. Dobar deo citostatika je fotosenzitivan, što znači da se infuzione boce ne smeju izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti, zbog čega je u toku i nabavka medicinskih zastora/zavesa, koje se lako održavaju i imaju navedeni protektivni karakter. Zahvaljujemo se naiskrenoj podršci i ne zaboravljamo da ovo nije prva akcija posvećena deci oboleloj od raka, sa učešćem doajena naše rok scene.”

Želja porodice kao i Dragoljubovih prijatelja koji su se okupili oko ovog koncerta, jeste da se nastavi tradicija bubnjarskih večeri koju je on uspostavio i da mu se ubuduće svake godine koncertom oda počast za velike zasluge i trag koji je ostavio u domaćoj muzici.

Sin preminulog bubnjara, Andrija Đuričić o tome kaže:

“Velika mi je čast i privilegija što smo uspeli da pomognemo onkološkoj klinici i ovo nama malo nekome znači mnogo. Moj otac je celog života pomago ljudima i sada bi bio zadovoljan i srećan da smo pomogli. Zahvaljujem se kolegama i svima koji su učestvovali, što smo uspeli da prikupimo potrebnu donaciju i predamo je Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj.”