ONK1209
foto: Dalibor Tonković

PNT: Zona Zamfirova ponovo na repertoaru, a nagrada za 50.000 gledaoca

Nakon kraće pauze, u sredu 22. februara mjuzikl Zona Zamfirova, u režiji Kokana Mladenovića, ponovo je na repertoaru. Te večeri, u pozorištu će proglasiti i nagraditi jubilarnog 50 000. gledaoca ove najnagrađivanije predstave Pozorišta na Terazijama.

Od februara 2023. godine, glumačkom ansamblu predstave pridružuju se Tanja Živković (Doka) i Elizabeta Đorevska (Kaliopa). Nakon višegodišnje pauze, Ivana Popović Ilijin ponovo će igrati ulogu Zone.

Premijera predstave bila je 2012. godine, i nakon samo par meseci izvođenja osvojila je čak 15 nagrada (na Sterijinom pozorju sedam, a na festivalu Dani komedije čak osam priznanja).

Ova verzija nije romantična ljubavna priča. U njoj postoji vrlo jasan kastinski sukob dva sveta koji ne smeju da se mešaju, ne smeju da se spajaju.  Krajem 19. veka južni delovi naše zemlje ulaze u sastav Srbije a obzirom na strane investicije, dolaze i prvi tajkuni, prvi prebogati ljudi, a Zona je ćerka upravo jednog od njih – Hadži Zamfira.“

Kokan Mladenović, reditelj

Autorski tim predstave čine Marko Grubić (kompozitor), Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Tatjana Radišić (kostimograf) i Marija Kalabić (scenograf).

U predstavi igraju: Ivan Bosiljčić/Aleksandar Vučković, Ivana Popović Ilijin/Milena Živanović, Ivana Knežević, Slobodan Stefanović, Miloš Đorđević, Iva Stefanović, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, Maja Noveljić, Vladan Savić, Ivan Zablaćanski, Ana Radivojević,  Saša Joksimović, Jelena Arsić, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Foto: Dalibor Tonković