predstava zona zamfirova 119

Predstava Zona Zamfirova

Premijera 9. novembra, Pozorište na Terazijama

Da li ste znali da je čuvena, Sremčeva Zona Zamfirova za vreme okupacije, 1943. godine, došla u Beograd, gde je i živela do kraja svog života? Novi mjuzikl Pozorišta na Terazijama, a u režiji Kokana Mladenovića, nastao je po ovom poznatom delu Stevana Sremca. Otkrijte novo tumačenje čuvene Zone Zamfirove na premijeri zakazanoj za 9. novembar u Pozorištu na Terazijama….

Mjuzikl Zona Zanfirova nova je predstava Pozorišta na Terazijama, čija je premijera zakazana za petak, 9. novembar. Prema rečima reditelja Kokana Mladenovića, ovo tumačenje čuvenog Sremčevog komada puno je lepih emocija i govori mnogo toga ozbiljnog o današnjem vremenu. Reditelj Mladenović napisao je i adaptaciji i songove za ovou predstavu.

“Ovo nije zamišljeno kao komercijalni hit već kao pravi pozorišni hit.”, rekao je direktor Pozorišta na Terazijama Mihailo Vukobratović na konferenciji za novinare povodom premijere mjuzikla Zona Zamfirova. Pored toga, Vukobratović je istakao da je u pitanju izuzetno zahtevna i skupa predstava na kojoj je angažovana cela kuća.

U ulozi Zone Zamfirove na sceni će igrati glumica Ivana Popović, a njenog Maneta igraće Ivan Bosiljčić. Interesatno je da će glumica Danica Maksimović ponovo biti viđena u Zoni Zamfirovoj, samo ovog puta u pozorištu, kada će biti u ulozi Doke provodadžike. Glumac Desimir Stanojević, tokom svoje karijere, tumačio je skoro sve Sremčeve likove, pa je u ovoj predstavi dobio posebno napisanu ulogu – Manetov ujak.

U predstavi igraju i Nebojša Dugalić, Milena Živanović, Ivana Knežević, Maja Noveljić,  Slobodan Stefanović, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, Ana Radivojević Zdravković, Nataša Balog Brakus i mnogi drugi. U mjuziklu učestvuje i hor, balet i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Muziku za predstavu radio je kompozitor i basista grupe Vrooom Marko Grubić. Tokom komponovanja, kako kaže, imao je puno slobode za šetnju kroz žanrove, kao i da muzika predstavlja sudar melosa. Publika će moći da prepozna sve od Beča do modernih elektroniskh zvukova. Dirigent je Milan Nedeljković.

Koreografiju za mjuzikl Zona Zamfirova osmislila je Mojca Horvat, kojoj je ovo već treći put da sarađuje sa Pozorištem na Terazijama. Publika je imala priliku da do sada uživa u njenim koreografijama za predstave Čikago i Maratonci trče počasni krug.

Kostim za Zonu kreirala je Tatjana Radišić, a scenografiju je dizajnirala Marija Kalabić.

Predstava Zona Zamfirova najavljena je kao pravi spektakl na konferencije za novinare, kada je i glumac Ivan Bosiljčić o ovom mjuziklu rekao: “Meni je mnogo žao što neću moći da gledam ovu predstavu. Vi iskoristite priliku, pa dođite da je pogledate.”