VIP NAGRADE 19

Novinarka Marija Krtinić laureat „Vip iskorak“ nagrade

Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile dodelili su nagradu „Vip iskorak“ Mariji Krtinić, novinarki dnevnog lista „Danas“, na svečanoj ceremoniji upriličenoj u Nacionalnoj fondaciji za igru.

Svojim autentičnim i profesionalnim pristupom, kao i pravovremenim najavama programa, Krtinić je doprinela promociji umetničke igre u našoj zemlji, kao i dodatnoj afirmaciji velikih baletskih zvezda i mladihumetnika. Intervjui u kojima nam je dodatno približila produkciju savremene igre, kao i umetničke stilove čuvenih igrača i koreografa, uspevajući da rečima dočara neobjašnjivu atraktivnost ove umetničke forme, čine je novinarkom spremnom da kroz svaki tekst beskompromisno drži do svojih ideala, u Marijinom slučaju – ideala današnje igre, navodi se u saopštenju.

„Hvala Beogradskom festivalu igre, Aji Jung i kompaniji Vip što prepoznaju da smo svi deo istog tima i što cene ulogu novinara u vezi između umetnika i publike. U ovim teškim vremenima za novinarstvo, i u ovim teškim vremenima za kulturu, samo zajednički iskorak može od sveta napraviti pozornicu, a od našeg rada igru”, izjavila je Marija Krtinić.

Nagrada „Vip iskorak” već treću godinu za redom se dodeljuje novinarima i redakcijama kulture koji godinama unazad prenose iskorake svetskih i domaćih igrača i koreografa, sa ciljem da afirmiše novinare, kao i da ohrabri medije u kreiranju nove i negovanju postojeće pozorišne i baletske publike.

„Vip iskorak“ prvi put je dodeljen 2014. godine, od kada se dodeljuje svake godine u periodu između dve edicije Beogradskog festivala igre.