Emili Fink predstavnica SBB fondacije direktorka skole Jelena Vukic ucenica Daria i Miroslav Radakovic

MIRIS BOJA: Preko million dinara za decu Škole za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović”

U toku humanitarne kampanje MIRIS BOJA čiji je cilj osnaživanje slepe i slabovide dece, prikupljeno je preko million dinara za decu Škole za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” iz Zemuna, koja žive u socijalno ugroženim porodicama. 

Humantirana kampanja MIRIS BOJA, čiji je nosilac Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije Mali Div, a organizator agencija Vivid Moment,  inspirisana je idejom Miroslava Radakovića autora knjige Miris Boja , koja je dobila naslov po humanoj i kreativnoj metodi slikara Suhela Bakaina.

Bakain, inače slikar iz Kraljevine Jordan, je 2011. godine osnovao radionicu na kojoj omogućava slepoj i slabovidoj deci da slikaju bojama u koje su dodati mirisi. Na događaju MIRIS BOJA Suheil Bakain je slikao zajedno sa decom iz Škole za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” s kojima radi već neko vreme, a njegove i njihove slike ponuđene su na aukciji koju je podržao veliki broj prisutnih poslovnih ljudi, umetnika, prijatelja organizatora…

Humanitarna kampanja MIRIS BOJA nastaviće se na proleće održavanjem Humanitarnog festivala MIRIS BOJA, na kome će, kao i na inicijanom događaju u oktobru i na školskoj slavi ovog januara, slepa i slabovida deca pokazati razne talente koje razvijaju uz pomoć svojih nastavnika i prijatelja škole.

Događaj će biti otvoren za sve posetioce, kao i za donatore i sponzore koji prepoznaju značaj inkluzije i materijalne pomoći slepoj i slabovidoj deci, koja često žive na granici siromaštva, a imaju želju, snagu i upornost da kroz muziku, pisanu reč i slikarstvo učine svoj, ali i život drugih, boljim i ispunjenijim.

foto: Miris boja