Komedija Preljubnici

Od danas, 24. januara na redovnom bioskopskom repertoaru

Francuska komedija Preljubnici (The Players/Les infidèles), sa Žanom Dižardenom, dobitnikom Oskara za ulogu u filmu Glumac (The Artist) i Žilom Lelušom u glavnim ulogama, od 24. januara biće na redovnom bioskopskom repertoaru, saopštio je distributer Cinefest…

“Preljubnici” su omnibus sastavljen od niza kratkih, urebesno komičnih priča koje se na različit način bave temom muškog neverstva.

Muško neverstvo viđeno je očima sedam reditelja – Mišel Azanavisijus (The Artist, OSS 117), Emanuel Berko (My Dear Studies, Polisse), Fred Kavej (Point Blank), Žan Dižarden (The Artist), Žil Leluš (uloge u filmovima Mesrine: Killer Instinct, Point Blank, Love Me If You Dare, Tell No One). Kao omnibus komedija iz zlatne ere italijanskog filma (I Mostri, Dino Risi, 1963.) i film „Preljubnici” od početka do kraja vode dva prijatelja – Leluš i Dižarden stvarajući kolažni film sastavljen od sedam različitih delova.

Zanimljivo je to da su posteri koji su najavljivali novu komediju Žana Dižardena skinuti na samom početku kampanje jer su francuski nadležni organi za reklamu dobili nekoliko zvaničnih optužbi za seksizam. Na plakatima se Dižarden i Leluš vide kroz par golih ženskih nogu.

Komedija „Preljubnici” će se prikazivati u bioskopima Kolosej Multiplex, Cineplexx u Beogradu i Kragujevcu i bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu.