1.DKCB 60 g x

Klub međunarodnog prijateljstva ,,Upoznajte Izrael”

Dečji kulturni centar Beograd ponovo uspostavlja Klub međunarodnog prijateljstva

Nakon pauze uslovljene pandemijom korona virusa, Dečji kulturni centar Beograd, sa željom da mališanima predstavi i približi udaljene krajeve, drugačije kulture i zanimljive činjenice, ponovo pokreće popularni Klub međunarodnog prijateljstva!

Prvi gost biće Izrael, koji će nam se predstaviti 24. februara u 18 časova.

Povodom obeležavanja i proslave 30 godina od ponovnog uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela, Dečji kulturni centar Beograd je u saradnji sa Ambasadom Izraela u Srbiji pripremio niz zabavnih i edukativnih aktivnosti koje će se odvijati tokom 2022. godine.

Prva planirana aktivnost biće interaktivno predavanje pod nazivom ,,Upoznajte Izrael” namenjeno deci školskog uzrasta, na kome ćemo čuti razne zanimljivosti i na zabavan način naučiti osnovne podatke o ovoj zemlji tehnoloških inovacija, duge istorije, uzbudljive i egzotične prirode, krofnica, ulične umetnosti, pasa i čeri paradajza!

Nakon predavanja ćemo uz ukuse Izraela imati prilike da naučeno testiramo uz mali kviz, na kome ćemo imati prilike i da osvojimo različite nagrad

Projekat Klub međunarodnog prijateljstva je jedinstvena prilika da beogradsku decu na zabavan i edukativan način upoznamo sa drugim predelima, kulturama, narodima i običajima, i stoga nam je posebno važno što smo nakon perioda smanjenih putovanja i razmena između država ponovo u mogućnosti da uspostavimo Klub.

Osim saradnje sa Ambasadom Izraela ostvarili smo saradnje i sa drugim ambasadama i kulturnim institucijama i pripremamo vam veoma uzbudljive programe – do tada, vidimo se u četvrtak kako bismo saznali u kojoj su državi zlatne ribice naučile da voze kola!

DKCB