Kako da osvežite svoj dom i pretvorite ga u najprijatniju destinaciju za odmor

Čeznete za nekom od vaših omiljenih letnjih destinacija? To je nešto u čemu se ovih dana većina nas može prepoznati. Ako pak planirate da, ovu prilično neobičnu letnju sezonu provedete kod kuće, stručnjaci iz kompanije IKEA će vam pomoći da svoj dom pretvorite u savršenu letnju oazu.

Na kraju krajeva, letnja zabava i opuštanje ne podrazumevaju nužno putovanje. Uz malo inspiracije, improvizacije i prave savete, odmor kod kuće može predstavljati odličnu promenu. Evo nekoliko načina kako to lako da postignete!

Uredite savršen opuštajući kutak na otvorenom

Kad spoljašnji prostor svog doma pretvorite u mesto na kom možete da kuvate, obedujete, odmarate ili organizujete filmski maraton, on dobija potpuno nov šarm. Čak i prostori manjih dimenzija vrlo lako postaju savršen kutak za opuštanje i zabavu ako ih obogatite odgovarajućim predmetima. Uz malo improvizacije i mali balkon može biti nova lokacija za romantičnu večeru ili razonodu. 

Rekreirajte svoju omiljenu destinaciju za odmor

Ako nameravate da od svog dvorišta napravite pravi mali plažni raj, proizvodi iz SOLBLEKT kolekcije su definitivno ono što vam je potrebno. Dok upijate sunčeve zrake opruženi na ležaljci, ne zaboravite da dodate i par jastučića sa šarenim navlakama za dodatnu udobnost. Ukoliko veći deo dana planirate da provedete na suncu, ne zaboravite da pravite pauze i osvežite se u prijatnom hladu suncobrana sa cvetnim dezenom. Egzotični ugođaj upotpuniće viseća mrežasta ležaljka, čija je namena da vas laganim ljuljanjem uspava dok ispijate osvežavajuće piće ili čitate svoju omiljenu knjigu.

Napravite dobru atmosferu unutar svog doma

Dobro ozvučenje praćeno odgovarajućim osvetljenjem predstavlja dobitnu kombinaciju za podizanje raspoloženja i stvaranje opuštajućeg ambijenta kod kuće. SYMFONISK stona lampa ima ugrađeni Wi-Fi zvučnik, tako da uspešno zadovoljava oba navedena kriterijuma – dok odašilje prijatnu, toplu svetlost, istovremeno proizvodi kvalitetan, bogat zvuk. Ako vas privlači višenamenski nameštaj, tu je i polica sa Wi-Fi zvučnikom svedenog dizajna, koja se savršeno uklapa u svaki dom i ispunjava sve muzičke želje. Pustite muziku koju čuvate specijalno za odmor i počnite da igrate uz tonove koji bude dobre uspomene. 

Pretvorite kupatilo u svoju spa oazu

Za unutrašnji mir i rasterećenost nije vam potrebno luksuzno letovalište – pravi elementi i malo truda pretvoriće vaše kupatilo u spa oazu. Upalite nekoliko VÄLDOFT sveća, zaronite u toplu kupku i uživajte u trenucima potpune tišine. Leto je takođe pravo vreme za živopisne dezene i jarke boje, zato je baš sad pravi trenutak da stare peškire obnovite novim iz GRUCKAN kolekcije. Nećete pogrešiti ni ako se odlučite za mekane VÅGSJÖN peškire koji veoma dobro upijaju, jer će, uz kupatilsku prostirku i zavesu sa istim dizajnom, vašem spa kutku dati dozu otmenosti. 

Poklonite sebi dobar san 

Odmor je savršena prilika da napunite baterije, a samim tim i da se dobro naspavate. Kako biste to postigli, dovoljno je da uz pomoć par trikova malo preuredite svoju spavaću sobu. Ako vam je za kvalitetan san potreban potpuni mrak, masivna MAJGULL zavesa za zamračivanje ukloniće višak svetlosti u sobi i pružiti vam potrebnu privatnost. Često se dešava da se zbog vrućine budite u sred noći i imate problem da ponovo zaspite? Imate dve opcije – KLUBBSPORRE ergonomski jastuk od memorijske pene koji pruža rashlađujuću podlogu za spavanje ili pufnasti prirodni LUNDTRAV jastuk punjen perjem i paperjem koji omogućava cirkulaciju vazduha. Za udobne i odmorne noći uvek birajte kvalitetnu posteljinu napravljenu od prijatnih materijala. Šarena i mekana SKOGSFIBBLAposteljina, izrađena je isključivo od pamuka, što je čini lakom za održavanje i savršenom za osećaj spavanja na oblaku. 

Za više inspiracije, posetite IKEA internet stranicu.