CC14 poster

2. ChibiCon 2014

Drugi beogradski ChibiCon, mini konvencija,  biće održan u Domu omladine Beograda za vikend 11. i 12. januara. Cena dnevne ulaznice je 150 dinara.

Do sad već znate da u japanskom slengu, „ćibi“ znači „malecak“, a ChibiCon je baš ono što mu ime kaže: mini konvencija koja u dva dana, što je tačno polovina trajanja Japanizma, nudi presek naših najpopularnijih sadržaja i zimski izlet u svet japanske pop-kulture. Ipak, naša želja je da ChibiCon izgradi sebi svojstven profil donekle različit od Japanizma, te smo stoga posebno naglasili interaktivne sadržaje. Program je osmišljen tako da podstakne publiku da što više učestvuje u svim tribinama, predavanjima, radionicama, susretima i ostalim događajima.

PROGRAM:

11. i 12. januara 12:30-21:00

Artist Alley – prodajni sajam anime i manga robe, kreativnih rukotvorina, nakita i modnih detalja, novih izdanja knjiga na temu Japana i dugo očekivanih mangi na srpskom jeziku, i svega ostalog što može da isprazni vaše novčanike, tako da počnite sa štednjom na vreme.

Izložba radova sestara Urbanović, dobitnica prve nagrade za rad na temu „Superheroji“ na Japanizmu 2013.

Tradicionalna izložba radova polaznika Sakurabaninog manga kursa.

Izložba origami figura – origamisti koji održavaju radionice u okviru našeg kluba obradovaće vas svojim najnovijim kreacij

Subota, 11. januar

Hol Velike sale

13:00 Turniri u kartičkim igrama

Game room

14:00 Slobodno igranje – Tokom zagrevanja za turnire koji slede u nedelju, posetioci će imati prilike da probaju Play Station 4 konzolu.

Velika sala

15:00 Manga radionica

Uvek deo repertoara svih naših dešavanja, manga radionica će se, u duhu ChibiCona, ovoga puta posebno baviti tehnikom crtanjem takozvanih chibi likova – vedrih i ljupkih karikatura koje najčešće predstavljaju „umanjene“ verzije klasičnih manga junaka. Posle radionice, sledi takmičenje za najbolji nacrtani chibi lik, a pobednike očekuju i nagrade sponzora Ars.

17:00 Predavanje: „Heroes Less Ordinary“

– žene i drugi slabo zastupljeni junaci mačo sveta video igara –

19:00 Tribina: „Pretty Men of Japan“

– japanski doživljaj muške lepote –

21: 00 Projekcija: „Pismo za Momo“

 

Nedelja, 12. januar

Game room

13:00 Turniri u video igrama “Tekken” i “BlazeBlue”

Hol ispred Amerikane

14:00 Harajuku + Cosplay + Lolita meetup

Izvucite svoje lolita komplete, nabacite najdramatičniju Visual Kei šminku, utegnite se u korsete, reciklirajte omiljene kosplej kostime od prethodnih godina ili nas obradujte novim, balansirajte na platformama, trepćite veštacima od perja, prošetajte svoja nova steampunk sokoćala, viktorijanske šešire ili kosu sveže ofarbanu u tirkizno, iznenadite i sebe i okolinu svojim izgledom, i zaustavite saobraćaj ispred Doma omladine.

Velika sala

15:00 Anime kviz – „Naruto“

16:00 Susret: Ljubica Dolašević i EuroCosplay takmičenje

17:30 Predavanje: „noitaminA“

– uspon i pad anime programa koji je pokušao da bude drugačiji –

19:30 Prezentacija: „Kako studirati u Japanu“ + svečano zatvaranje ChibiCona

21:00 Projekcija: „Svete batice“