Mnogo buke ni oko čega foto Nenad Petrović 6

JDP: MNOGO BUKE NI OKO ČEGA

Premijera predstave “Mnogo buke ni oko čega”, Vilijama Šekspira, u režiji Ive Milošević, biće održana u četvrtak, 28. novembra u 20h na Sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Reprize su 1, 12. i 14. decembra.

Mnogo Buke L.

U predstavi igraju Radovan Vujović, Marko Janketić, Miodrag Dragičević, Marko Baćović, Milena Vasić, Milica Gojković, Srđan Timarov, Joakim Tasić, Bojan Lazarov i Milica Sužnjević. Scenograf je Gorčin Stojanović, kostimograf Maria Marković Milojev a kompozitor Vladimir Pejković.

Mnogo buke ni oko čega foto Nenad Petrović 69

U Mnogo buke ni oko čega nalazim kopču sa našim vremenom, na prvom mestu, kada je reč o okolišanju oko lјubavi, svesnom i nesvesnom, pojedinačnoj ili udruženoj težnji za komplikovanjem ostvarenja lјubavnog odnosa. Pitam se da li danas u čoveku preovlađuju strah, cinizam, odustajanje od potrage za lјubavlјu, umesto sna i vere u nju.

Naročito me rastužuje utisak koji sam stekla kada su u pitanju mladi lјudi, koji su u godinama kada institucija braka može postati opsesija ili pak izazivati veliku odbojnost.

Ne mogu da se otmem dojmu da potrošački svet guši otvorenost bića prema onoj pravoj, spontanoj, besramno romantičnoj lјubavi koju kanališe priroda, a ne civilizacijski kanoni. Čini mi se da je današnji čovek postao ovistan o brzoj i kontinuiranoj potrošnji iskustava, doživlјaja i razmene sa drugim bićima, reditelj Iva Milošević