Garden Sessions

GARDEN SESSIONS: Renomirani izvođači u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ 

Aleksandra Radović, Barcelona Gipsy balKan Orchestra, Rade Šerbedžija, u okviru GARDEN SESSIONS

Ove godine održaće se druga po redu serija koncerata renomiranih muzičara iz Srbije i Evrope,  pod nazivom „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”, sada već omiljena manifestacija među Beograđanima. 

 U subotu 18. juna nastupiće čuvena pevačica Aleksandra Radović sa svojim programom “Acoustic koncert”, dok će narednog dana, u nedelju, 19. juna koncert održati poznati međunarodni ansambl  Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Organizator ove manifestacije je Centar Beogradskih festivala CEBEF, a u istoj organizaciji održaće se i koncert Radeta Šerbedžije & Zapadnog kolodvora pod nazivom “Ne okreći se, sine” koji je zakazan na istom mestu za petak 17. jun. Ulaz u koncertni prostor je iz Ulice Vojvode Dobrnjca. 

BGBO Photographer Jordi Oliver 01
Garden Sessions

Ulaznice za sva tri koncerta mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs, Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na blagajni Botaničke bašte “Jevremovac”.  

Aleksandra Radović je jedna od najpoznatijih pop pevačica u Srbiji, diplomirala je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu.

Ona je kantautorka, komponuje i piše tekstove, svira klavir, a takođe ima i svoju školu pevanja od 2006. godine. Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada, a njen album „Žar ptica“ bio je najprodavaniji u Srbiji i regionu čak tri meseca, a 2010. godine je proglašen najboljim pop albumom na području bivše Jugoslavije. Aleksandra je bila članica žirija nekoliko muzičkih takmičenja.

Zbog svog raskošnog vokala smatra se jednom od najboljih pevačica u regionu. Njene pesme imaju milionske preglede na YouTube mreži, poput pesama: BeskrajnoBivši dragiNisi mojČuvaj moje srce , Ne, hvala,… 

Barcelona Gipsy balKan Orchestra je svetski poznata atrakcija world music scene i rado viđen bend širom sveta  koji izvodi pesme na mnogim jezicima: španskom, ruskom, romskom, italijanskom, srpskom…

Sedište benda je u Barseloni i trenutno nastupa sa članovima: Margerita Abita (vokal, Italija), Dani Karbonelj (klarinet, Katalonija-Španija), Oleksandr Sora (Ukrajina), Pere Nolasc (violina, Katalonija), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Julien Čanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togjas (perkusije, Grčka). – Ivan je rođeni Beograđanin koji već skoro dve decenije živi u Barseloni i sa svojim prijateljima čini bend Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

Ovaj bend je krajem 2020. objavio album “Nova Era” sa novom pevačicom Margeritom Abitom poreklom sa Sicilije, sa kojom je objavio obradu “dragulja” balkanske muzike Marijo deli bela Kumrijo i čuvenu pesmu Silvane Armenulić Ciganine sviraj, sviraj.  Ovaj ansambl održao je i koncerte u Barseloni i Beogradu 2017. na kojima je gost bio Bora Dugić.  

U ime proslave 10 godina postojanja, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra po prvi put predstavlja  autorski materijal, kako instrumentalni tako i vokalni. Tradicija muzike balkanskih zemalja je glavni motiv kompozicija ove grupe iz katalonske prestonice.