Film Anđeoski deo: FEST

FEST 2013.

Film Anđeoski deo je na programu FEST-a u Sava centru u utorak 26. februara od 16.30h i u DKC-u 27. februara od 18h. Ulaznice će po ceni od 200 do 350 dinara biti u prodaji od petka, 1. februara na blagajnama dvorana Sava centra, Doma omladine, Dvorane kulturnog centra i bioskopa Fontana. Od 1. do 7. februara važži popust od 10% na komplet karata.

Anđeoski deo je gorko-slatka komedija o Robiju, mladiću iz Glazgova. Robi krišom posećuje porodilište da bi video sina, zaklevši se da dete neće imati tragičan život poput njegovog. Izbegavši zatvor za dlaku, data mu je poslednja šansa – dobrotvorni rad u gradu. Tako upoznaje Rina, Alberta i Moa, koji kao i on ne mogu zbog kriminalne prošlosti da nađu posao. Misleći da će im to pomoći u životu, odaju se piću. Socijalni radnik ih odvodi na degustaciju viskija gde se ispostavlja da Robi ima istančan ukus…

“Proššle godine je broj nezaposlenih u Britaniji dosegao milion. Po prvi put. Hteli smo da ispričamo priču o ovoj generaciji mladih ljudi među kojima je puno onih koje čeka neizvesna budućnost…” – objašnjava svoju odluku u izboru priče reditelj Ken Louč.