aleksandra prhal 6 e1412763575377

Aleksandra Prhal – Pardon my low-res: remixed

Slikarka Aleksandra Prhal bavi se advertajzingom kao dizajner i art direktor, gde je postigla zavidne uspehe, ali nam se ovoga puta predstavlja nekomercijalnim radom, koje nije slikarstvo već fotografija. Izložba će btiti otovrena u ponedeljak, 13. oktobra u 20h u Velikoj galeriji Kc Grada.

Fotografija niske rezolucije (low res), instant fotografija njeno je polje istraživanja već duže vreme, jer je brza i dokumentarna.

 Nakon uspešne prošlogodišnje izložbe Belgrade, pardon my low-res u Kući kralja Petra I, kojom je publici istovremeno otkrila i tehnološke mogućnosti različitih gedžeta ali raskošan talenat za beleženje incidentnih momenata svakodnevice grada – Aleksandra Prhal novom izložbom čini korak dalje – uvodeći u radove i druge prostore i nove, jedinstvene likovne zahvate, formalne eksperimente uobičajene slikarstvu.

Kolaži čija su osnova low-res fotografije i koji su nastali multiplikacijom detalja fotografija i poigravanjem kolorima predstavljaju višeslojni remiks, odaju futuristički model kretanja u slikarstvu, ali i statičnost istovremeno u zavisnosti od fokusa i ugla gledanja.

Ovi kolaži nisu jedinstveni samo po načinu na koji su nastali, već i po tome što posmataču ostavljaju mogućnost da se opredeli za sloj kolora i oblika koji želi da otkriva i zatim ga prati kroz kompoziciju, luta – kao što se nekada prepustimo lutanju svetom, svesni da je putovanje kroz prostor važnije od stizanja na cilj.

Izložba je prodajnog karaktera.

[su_box title=”Aleksandra Prhal “]Aleksandra Prhal  Aleksandra Prhal je diplomirala zidno slikarstvo na FPUD 1998. godine. Posle uspešne serije samostalnih i grupnih slikarskih izložbi posvetila se radu u advertajzingu kao dizajner i art direktor. Od 2001. do danas nagrađivana je na lokalnim i međunarodnim festivalima, a njeni radovi iz domena dizajna ambalaže, vizuelnih identiteta i oglasnih kampanja objavljivani su u više međunarodnih izdanja. Prvu samostalnu izložbu fotografija „Belgrade, Pardon my Low-Res“ održala je u Kući kralja Petra I na Senjaku, u junu 2013. godine.[/su_box]