Arhipelag na Sajmu knjiga u Herceg Novom

Arhipelag učestvuje na 13. Međunarodnom sajmu knjiga „Trg od knjige“ u Herceg Novom koji je sinoć svečano otvoren besedom grčkog pisca Dimitrisa Sotakisa.

Tokom Sajma knjiga „Trg od knjige“, koji traje do 28. jula, Arhipelagće čitaocima predstaviti svoja nova izdanja, među kojima su i roman Ljudmile Ulicke Slučaj Kukocki, roman Nikole Moravčevića Grof Sava Vladislavić, knjige priče Mihajla Pantića Vonder u Berlinu, Srđana V. Tešina Priče s Marsa i Romana Simića Nahrani me, knjige pesama Ane Ristović Čistina i Radomira Uljarevića Škola odučavanja.

U okviru književnog programa 13. Međunarodnog sajma knjiga „Trg od knjige“ 22. jula u 22 časa biće održan program Danilo Kiš, 80 godina povodom 80 godina od rođenja Danila Kiša i Arhipelagovogizdanje Dela Danila Kiša u deset knjiga. O književnosti Danila Kiša govoriće pisac i izdavač Gojko Božović i književni kritičar Goran Radonjić.

Izložba „Danilo Kiš” biće otvorena u hercegnovskoj galeriji „Josip Bepo Benković“.

Narednog dana u 20 časova publici će biti predstavljen novi istorijski roman Nikole Moravčevića Grof Sava Vladislavić, posvećen jednoj od najuzbudljivijih ličnosti srpske istorije, uticajnom diplomati na dvoru cara Petra Velikog i carice Katarine, čoveku koji je odredio granicu između Rusije i Kine.

„Vjerujemo da će knjiga svojom magičnom energijom i ovog jula na trgu Belavista, prepoznatoj kao kultno mjesto knjige, okupiti veliki broj posjetilaca – čitalaca kojima je čitanje svakodnevna potreba i koji neće propustiti priliku da se susretnu sa piscima i svoje biblioteke popune novim naslovima. Vjerujemo da će podstaći one koji, nažalost, teško pronalaze vrijeme za potrebu kao što je čitanje i pridobiti najmlađu publiku, koja će na nezaboravan način doživjeti svoj prvi susret sa knjigom“, saopštili su iz Gradske biblioteke i čitaonice koja je organizator Sajma knjiga.

Pokrovitelji Sajma „Trg od knjige“ jesu Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi, a organizatori su Opština Herceg Novi i Gradska biblioteka i čitaonica.