fbpx

Argentinski tango ponovo u srcu Beograda

U saradnji sa Ambasadom Republike Argentine, a povodom nacionalnog praznika te države, Institut Tango Natural organizuje veče argentinskog tanga na beogradskom Trgu Republike, u petak, 1 jula.

Ideja organizatora jeste da kroz interaktivnu prezentaciju, javni čas, koncert orkestra Tanguango i plesno veče, stanovnicima glavnog grada predstavi tango kao ples ali i kao bogatu kulturu koja se iz Buenos Ajresa proširila na sve krajeve sveta.

Kao i prošle godine, događaj pod nazivom “Tango fiesta” ponudiće raznovrstan sadržaj, kako za stotine stanovnika Beograda koji aktivno igaju tango, tako i za neplesače koji tek nameravaju da naprave svoje prve plesne korake. Specijalno za njih, biće organizovan besplatan javni čas, uz prezentaciju argentinskog tanga, od 20 do 21 čas.

Ljubitelji plesa i dobre muzike moći će da uživaju u koncertu orkestra Tanguango i milongi (plesnoj večeri), koji će trajati od 21 čas, pa sve do ponoći. Tanguango čine pet mladih dama iz Beograda koje na klaviru, violinama, harmonici i kontrabasu izvode kompozicije Astora Pjacole, kao i tradicionalne tango numere kompozitora Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljesea, Fransiska Kanara i drugih.

Učešće u svim programima “Tango Fieste” potpuno je besplatno. U slučaju kiše, događaj će se pomeriti za subotu, 2. jul.

 

More Stories
FEST: Film iznenađenja