Fragmenti 1 e1412764091729

Kolektivna izložba “Fragmeti”

Kolektivna izložba “Fragmeti”, na kojoj će svoje radove u Kući kralja Petra, ustanovi kulture GO Savski venac, izložiti 12 umetnika, biće otvorena u četvrtak, 9. oktobra, u 19 časova. Izložba će za posetioce biti otvorena do 19. oktobra.

Izložba “FRAGMENTI” je multimedijalnog karaktera, obuhvata izlagački, muzički edukativni program.

Na izložbi će se predstaviti dvanaestoro umetnika: Anđelkovic Marija, Benišek Branimir, Bulatović Milan, Golubović Bojan, Djordjević Marija, Djurić Sovilj Bojana, Ivanovski Ana, Kostić Marina, Kulić Milan, Tekić Danja, Pavle Popov i Pavle Sovilj.

U okviru izlagačkog dela biće prikazane grafike, slike, crteži, skulpture, video radovi i instalacije koje će biti objedinjene zvučnim instalacijama.

Projekat je nastao kao produkt saradnje medju umetnicima i predstavlja presek savremene umetničke scene mladih autora koji su tek završili ili završavaju svoje akademske umetničke studije. Kroz svoje razmišljanje i svojstven umetnički medij predstavljaju jednu ličnu i iskrenu misao o umetnosti. Misao o estetskom kvalitetu u koji veruju, emocijama koje nose, sećanjima o kojima govore i društvu u kome se nalaze.

U sklopu pratećeg programa izložbe “Fragmenti” biće organizovane radionice tekstila i grafike.