Plakat Sve je u redu

Festival Nakultiviši se! okuplja umetnike iz celog regiona

Festival edukativnog karaktera Nakultiviši se! okupiće i ovog proleća umetnike iz celog regiona. Najpriznatiji regionalni umetnici iz sveta kulture i umetnosti održaće predavanja na temu pozorišne umetnosti i filma, 27. i 28. maja u Dorćol platzu u Beogradu.  Ulaz za sve je slobodan!

Svoja iskustva o radu u ovim oblastima sa publikom će podeliti Dragan Bjelogrlić, Rajko Grlić, Ante Tomić, Dino Mustafić, Ermin Bravo, Egon Savin, Andraš Urban, Sonja Vukićević, Ljubomir Bandović,  Irena Popović Dragović, Tanja Šljivar…

O filmu, u filmu, na filmu i zbog njega, Pozorišni zid u regionu, samo su neke od tema o kojima će se pričati i polemisati na festivalu, a koja će otvoriti brojna pitanja u vezi savremenog života, izlaska iz svakodnevnice, ali i podstaći originalnost, probuditi uspavanu hrabrost i uopšteno dotaći se tema koje su značajne za kulturu.

Ideja festivala jeste da se otvore nove teme o procesu stvaranja umetnosti, kao i da se dođe do novih odgovora i rešenja kako održati kulturu kao sastavni deo zajednice. Ovogodišnji slogan festivala je Sve je u redu, a moderatori programa su  Goran Jevtić i Milena Bogavac.

Pored predavanja, svi zainteresovani moći će da učestvuju u radionicama forum teatra, koje će voditi Marko Panajotović iz Reflektor teatra.  Festival je pokrenulo udruženje Kulturocilin, koje povezuje mlade, ohrabruje i podstiče njihovo umrežavanje i bodri hrabre iskorake.

Projekat Nakultviši se! jedan je od deset pobednika konkursa Centrifuga/Klub Superste za 2016. u okviru programa Superste.net.

Zainteresovani iz regiona mogu da popune prijavu na sajtu udruženja Kulturocilin. Nultog dana festivala, 26. maja u Dorćol platzu, publiku očekuje koncert benda Žene na ivici nervnog sloma  i velika žurka nakultivisanog đuskanja.