28. Sarajevo Film

Druženje u Beogradu u čast nominovanih za TV serije u susret 28. Sarajevo Film Festivalu

U susret 28. Sarajevo Film Festivalu

U susret 28. Sarajevo Film Festivalu, u Beogradu je upriličeno druženje u čast nominovanih za nagrade Srce Sarajeva za TV serije.

Sarajevo Film Festival je nagrade za TV serije uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana, te podsticaju njihovog međunarodnog plasmana.

28. Sarajevo Film Festival će biti održan od 12. do 19. augusta 2022.

“Beograd i Srbija su trenutno jedan od centara najzanimljivijeg i najdinamičnijeg segmenta audiovizuelne proizvodnje, i upravo zbog toga smo odlučili da organizujemo druženje u čast nominovanih iz Srbije za nagrade za TV serije. Nagrade će svečano biti uručene nakon glasanja stručnog žirija od preko 400 profesionalaca iz filmske i televizijske branše iz cijele bivše Jugoslavije.

Nagrade za najbolje serije su došle kao kruna jednog procesa koji je na Sarajevo Film Festivalu počeo prije 7, 8 godina, kada je kroz program CineLink pokrenut dio CineLink Drama za kvalitetne serijske projekte. Danas zaista možemo da kažemo da pariramo najvećim evropskim tržištima, i po pitanju kvaliteta i po pitanju kvantiteta”, izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Nagrade za TV serije se dodjeljuju od prošle godine, a ove godine su proširene i biće dodeljene u dve kategorije: za dramske serije i za komedije.

U konkurenciji za nagrade za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala je 17 serija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova i Slovenije.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu će biti dodeljene 14. augusta. Biće dodijeljeno 14 nagrada.

Lista nominovanih