Palićko jezero

Agenda za cool dane u avgustu

Verujemo da je svima teško pala činjenica da su izgledi za letovanje na moru ove godine sve manji zbog epidemiloške situacije koja nas je sve zadesila ali to ne znači da će letnji dani da budu sumorni i dosadni. Predlažemo nekoliko zanimljivih aktivnosti, kojima možete sebi da olakšate ovo leto i uživate!

Nek niko ne spava, Huan Hose Miljas

Svi zaljubljenici u pisane reči španskog pisca Huana Hose Miljasa, trebalo bi obavezno da pročitaju njegov roman „Nek niko ne spava“ ili u kako bi u originalu naslov glasio „Que nadie duerma“. Neko je napisao da je Miljas originalan, uznemirujuć i razbaušen. Mi bismo dodali tome još jedinstven, sa neverovatnom maštom da izmisli lika, njegov život i neverovatne okolnosti i sudbine. Glavni lik u ovom romanu pripada šarmantnoj Lusiji, koja je izgubila posao kao programer i odlučila se za novi karijerni put, ovog puta u ulozi taksiste.

Palićko jezero – savršen jednodnevni izlet

Udaljeno svega dva sata vožnje od Beograda ili tačnije oko 190 kilometara, Palićko jezero ili biser Vojvodine kako ga mnogi nazivaju, prigrliće svakog posetioca tokom cele godine. Najbolje bi bilo da se poseti radnim radnima, kako smo i mi učinili jer preko vikenda su veće gužve. Šetalište uz samo jezero je predivno i čisto. Možete popiti kafu u obližnjim kafićima po ceni od 140,00 rsd ili se osvežiti nekim sokom. U slučaju da želite da obiđete celo jezero, najbolje bi bilo to da se učini biciklom jer jezero ima oblik elipse i trebalo bi dobrih 17 kilometara da se prepešači.  Vodotoranj je jedan od simbola Palića i predstavlja ulaz u Veliki park, koji je jedan od najllepših parkova u našoj zemlji. Park je izgrađen u enegleskom stilu, sa letnjom pozornicom u sredini i predstavlja prizor izuzetne lepote. Za one najmlađe tu je i Zoološki vrt u Paliću, u kom većina životinja slobodno šeta. Cena ulaznice za odrasle staje 300,00 rsd, roditeljska staje 800,00 rsd a obuhvata ulaz za oba roditelja i decu do 15 godina, deca ispod 7 godina imaju besplatan ulaz. Kada ogladnite i poželite da nešto lepo prezalogajite, na raspolaganju su restorani pored jezera koji nude odlične specijalitete. Ako se odlučite za roštilj, za tri odasle osobe cena staje oko 2.500,00 rsd. 

Moderna žuta

Ovo leto je obojeno nijansama žute. Poznato je da žuta boja predstavlja simbol sreće, pa vreme je da nabacite sreće na sebe i prošetate ulicama svog grada. Žuta se nosi u različitim nijansama pa tako nećete pogrešiti ako se opredelite za bledožuto, preko intenzivne žute, do boje senfa, omiljene među mnogim damama i pripadnika jačeg pola. Kako su u toku rasprodaje, u periodu kada je najmanja gužva, prošetajte se do obližnje prodavnice ili tržnog centra u potrazi za svojim suncem za ovo leto. 

Foto: Dragana Beleuca