fbpx

Univerzitetska i kulturna saradnja sa Francuskom

Sledeće nedelje, Francuski institut priređuje nekoliko događaja koji ilustruju univerzitetsku i kulturnu saradnju između Francuske i Srbije. Tim povodom, gđa Kristin Moro, ambasador Francuske, uručiće francusko-srpske diplome ovogodišnjim diplomcima Master studija iz menadžmenta u kulturi.

Na svim ovim događajima biće prisutni zanimljivi sagovornici koje ređe imamo priliku da okupimo: profesori iz Francuske, osnivači ili učesnici mastera iz menadžmenta u kulturi, bivši i sadašnji diplomci, a među njima su ljudi koji rade danas u javnim ustanovama ili projektima u Srbiji.

U sredu, 18. februara  u 19h u Francuskom institutu biće otvorena izložba dveju mladih umetnica, Tanje Bogdanić i Marije Šević, bivše stipendistkinje francuske likovne akademije (ENSBA).

U četvrtak, 19. februara u 18h u Francuskom institutu biće održana debata na temu kulturnih politika, a učesnici su osnivači dvojnog mastera iz menadžmenta u kulturi, Milena Dragićević Šešić (Univerzitet umetnosti u Beogradu) i Žak Bonijel (Univerzitet Lyon 2).

More Stories
28. Pozorišni maraton u Somboru