fbpx

Izložba novih kanadskih naslova i predstavljanje kanadskog pisca Dejvida Homela u rezidenciji Ambasade Kanade

Ambasada Kanade u saradnji sa izdavačkom kućom Arhipelag organizuje prolećno druženje uz promociju kanadske književnosti u rezidenciji Ambasade Kanade, Užička 22 (ulaz iz ulice Generala Šturma), u četvrtak 23. maja sa početkom u 12h. 

Druženje će otvoriti Nj.E. Kati Čaba, ambasador Kanade u Srbiji koje će započeti konferencijom za štampu uz predstavljanje novog romana kanadskog pisca Dejvida Homela iz serije romana za decu i omladinuPutovanja moje porodice. Govore: pisac Dejvid Homel, Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga i Vesna Roganović, prevoditeljka.

U nastavku programa sledi predstavljanje novih naslova kanadske književnosti po izboru Kanadskog saveta za umetnosti u prisustvu srpskih izdavača koji već tradicionalno objavljuju kanadske naslove u prevodu na srpski jezik. Zahvaljujući srpskim izdavačima, prevodiocima i profesorima kanadskih studija, kanadski pisci anglofonog i frankofonog govornog područja nailaze na veoma dobar prijem kod srpske čitalačke publike i prisutni su u okviru studijskih programa književnosti na univerzitetima u Srbiji.

Arhipelag je u protekle dve godine objavio dvaromana Davida Homela iz serije Putujući cirkusPonovo na putu: nova putovanja moje porodice, dok će na ovoj pres konferenciji najaviti skoro objavljivanje srpskog izdanja trećeg romana iz ove serije Leto u gradu.Izuzetno popularni serijal romana o jednoj otkačenoj, radoznaloj porodici i njihovim putovanjima po svetu Putovanja moje porodiceDejvid Homel piše i oblikuje zajedno sa s poznatom kanadskom ilustratorkom Meri Luiz Gej čije ilustracije daju posebnu draž i vrednost ovom nesvakidašnjem umetničkom projektu. Homel je autor deset romana, među kojima suGovorna terapija(koja je osvojila Hju Meklinenovo priznanje i Nagradu Jevrejske javne biblioteke za prozu) i nedavno objavljen roman Ptići. Dvaput je dobio Guvernerovu nagradu za prevodilaštvo.Pored knjiga koje su prevedene na više evropskih jezika, kao i na kineski, Homel je i autor nekoliko dokumentarnih filmova. Živi u Montrealu. 

Susrete i razgovore sa beogradskim čitaocima Dejvid Homel nastavlja na književnoj večeri koja će se održati istog dana u knjižari „Akademija“ (Knez Mihailova 35) s početkom u 19 časova.

More Stories
Jezivi glasovi Edisonovih lutkica