DJ DOS

 Đorđe Stijepović na  MTV Unplugged koncertu benda Molotov

Naš poznati kontrabasista, Đorđe Stijepović,još jednom je pokazao svoj veliki talenat, ovoga puta na poziv jodnog od najpopularnijih rok bendova iz Meksika – Molotov, koji je inače i nosilac 5 Grammy nagrada. Povod je bio  čuveni serijal MTV Unplugged, a za ovu priliku pored Đorđa, Molotov je pozvao u goste Money Marka iz grupe Beastie Boys i poznatu čileansku rep pevačicu Anitu Tijoux (čija je muzika bila u seriji Breaking Bad, a koja je i sama više puta bila nominovana za Grammy.

Jedan od najvećih hitova grupe Molotov Gimme tha Power, koji otvoreno kritikuje prethodne režime u Meksiku, je u ovoj akustičnoj verziji sa Đorđem na kontrabasu, dobio preko milion YouTube pregleda za samo par dana. On je pored Gimme tha Power, gostovao i na pesmama Marciano i Olere el uhu. Đorđe Stijepović je, široj javnosti, najpoznatiji kao kontrabasista grupa Tiger Armyi Head Cat (sa Lemmy Kilmisterom iz grupe Motorhead).

Zanimljiv podatak je i da je MTV Unplugged koncert benda Molotov  producirala Sylvia Massy, poznata po radu sa Red Hot Chilli Peppers, System of a Down, Johnny Cash i grupom Tool, a koliko je to bio veliki događaj za fanove rokenrola govori i činjenica da je tog dana na tviteru bio na prvom mestu u Meksiku i na šestom u svetu, kao i na prvom mestu na iTunes-u u Meksiku.
A kako je to izgledalo možete pogledati na ovom linku:

Đorđe Stijepović je diplomirao klasični kontrabas u klasi prof. Slobodana Gerića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Završio je jazz odsek u muzičkoj školi Stanković u klasi Miše Blama. Kao svoje mentore ističe i Vojina Draškocija i Zvonka Skerla. Našoj publici je uglavnom poznat kao vođa rock’n’roll bendova Havana Whisper i Atomic Sunset,ali i kao član etno grupa Balkan Music Club, Marsya i Shira Utfila. Neki ga pamte i po gostovanju na koncertu gitariste Tommy Emmanuela u Domu Sindikata, sa kojim je kasnije nastupao i u Kaliforniji, gde živi od 2004. godine.