zele2

Novi album Divljih jagoda

Nakon tačno deset godina, grupa Divlje jagode ove godine će objaviti 12. studijski album. Novi nosač zvuka najavljuje pesma “Samo da znaš” za koju je snimljen i spot.

“Kako ja vjerujem da ništa nije slučajno, onda je sigurno da i ova duga pauza mora imati neko razumno objašnjenje i da je to prirodan slijed događaja u mom mikro svijetu. Ja definitivno nisam jedan od onih koji snimaju samo zato što će im to donijeti neku korist, niti sam od onih koji snimaju samo zato što nakon svakog albuma slijedi novi album u što kraćem roku. Mišljenja sam da broj albuma apsolutno nije važan, koliko je važno da su pjesme koje se nalaze na tim albumima ostavile traga i tjerale nas da ih uvijek nanovo slušamo, jer smo se, slušajući ih, dobro osjećali”, rekao je legendarni Zele Lipovača, autor i lider grupe Divlje jagode.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

“Pjesma Samo da znaš je rock balada koja je sigurno drugačija od svega što se trenutno može čuti na radio postajama, kako u Hrvatskoj, tako i u cijeloj regiji. Ako nakon prvog slušanja ili gledanja spota budete imali potrebu da je ponovo čujete ili gledate, onda je to mali znak da pjesma ima ‘ono nešto’ i da sav trud nije bio uzaludan. Ali ako to ne bude tako, ne trebate tugovati, jer onda će sigurno sljedeći singl svjetlo dana ugledati puno ranije nego je to bilo predviđeno”, šaljivo zaključuje najbolji gitarista na ovim prostorima.