VASKO I VASIL

Vasko Atanasovski Trio Vasil Hadžimanov

Vasko Atanasovski Trio čine tri izuzetna muzičara iz Slovenije na čelu sa Vasko Atanasovski, koji ovde svoj rad potpisuje kao kompozitor i saksofonista, a pored njega tu su Dejan Lapanja na gitari i Marjan Stanić na bubnjevima. Čast nam je što će oni nastupiti u SOULu u subotu 10. marta, gde će im se pridružiti i Vasil Hadžimanov.

Autor muzike i tekstova, Vasko Atanasovski je međunarodno priznat umetnik u čijem portfoliu se nalaze saradnje sa muzičarima poput Tommy Emanuel, Living Colour, Hindi Zahra. Dugogodišnje iskustvo dovelo je do toga da je njegov zvuk obojen raznovrsnim muzičkim stilovima i autentičnošću. Sa svojom muzikom proputovao je svet, a sa svojim trio bio je na turnejama širom zemalja bivše Jugoslavije, Kine, prošle godine su nastupali u Londonu, Nemačkoj, Indiji i Argentini.

Do sada, izdao je 15 albuma i nedavno je najveća izdavačka kuća na Balkanu – Croatia Records, kreirala album ’’Best of Vasko Atanasovski’’.

Vasko Atanasovski Trio je osnovan 2010.godine, izdali su 3 albuma (Come To Me, Feel, The Scissors) i specijalno izdanje ,,Melen”, akustični projekat posvećen balkanskoj muzici. Eklektičan miks različitih stilova i energija ovog trojca poziva publiku na ples i skoro uvek ih dočekuju sa ovacijama, a tekstovi na srpsko-hrvatskom i slovenačkom uglavnom pričaju o ljubavi na humorističan i metaforičan način. Njihova pozitivna energija dospela je na bine rok, džez i world music klubova te se sa ovim žanrovima vešto igraju.

Na koncertu u Beogradu pridružiće im jedan jedan od najznačajnijih i najinteresantnijih srpskih džez muzičara današnjice koji se našao na svetskoj listi najboljih džezera u 2017. Reč je, naravno, o Vasilu Hadzimanovu, koji se odavno izdvojio kao jedan od prvih kompozitora na ovim prostorima koji kombinuje balkanske, tradicionalne folk ritmove i zapadne, moderne muzičke stilove (džez, fank, rok, world music) na svoj, potpuno autentičan, način.

Cena ulaznice: 400 din

📌Soul Society (stari Bitef)- Skver Mire Trailović, Dorćol

☎ Rezervacije: 063.377.420