Oleg Kireyev

Pionir ruskog džeza u tandemu sa vodećim beogradskim muzičarima

Oleg Kireyev, ruski saksofonista koji živi i stvara širom Evrope i Amerike, domaćoj publici poznat je po brojnim nastupima u Beogradu. Nakon rasprodatog poslednjeg koncerta, vraća se u SOUL 9. marta uz pratnju vrsnih muzičara domaće džez scene.

Muzička kolaboracija je jedinstven aspekat u muzici i kako ističe ruski muzičar – ideja je da razmenjuje muziku sa što više muzičara srpske džez scene. Ovoga puta uz njega su:

Aca Pejčić – klavir

Marko Fabry – bas

Aleksandar Cvetković – bubnjevi

Na koncertu imaćemo priliku da slušamo autorski program Olega Kireyeva „Love letters“ u stilu pop džeza, kao i dobro poznate džez kompozicije koje će biti odsvirane uz istinsko rusko energično izvođenje i majstorstvo!                 .

Oleg Kirejev poznat je u svetu džeza od 1984. godine. Prvi album objavio je 1989. godine, a smatraju ga pionirom etno džeza u Rusiji. Od 1990-ih nastupa na mnogobrojnim međunarodnim festivalima – London Jazz Festival, New York Jazz Improv Festival i Montreux Jazz Festival.

Diplomu džez festivala u Montreu dobija 1996. godine, a čuveni Birmingemski džez festival nazvao ga je 1997. revolucionarnim ruskim muzičarem. Njegov album je 2008. godine nominovan za prestižnu američku nagradu Gremi za najbolji album savremenog džeza. Kirejev je 2011. osmislio i organizovao u Moskvi prvi festival Klasika i džez, koji je okupio na desetine hiljada posetilaca. Album koji je snimio sa džez legendom, trubačem Tomom Harelom, 2016. godine je dva meseca bio među najslušanijim izdanjima na američkim radio stanicama.

Koncert u SOULu je prilika da se naša publika upozna sa autorskim programom Olega Kirejeva i da čuje tandem ruskih i srpskih džez muzičara.

Cena ulaznice: 500 dinara

📌Soul Society (stari Bitef) – Skver Mire Trailović, Dorćol

☎ Rezervacije: 063.377.420