slika 974 IMG 0015a

Solo pevači i violinisti na Kalemegdanu

Učenici Odseka za solo pevanje Muzičke škole “Stanković” nastupiće u petak, 22. maja od 19h na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu. Svi konceri na Muzičkom paviljonu su besplatni za posetioce.

Mladi izvođači, solo pevači iz različitih klasa (profesori Tatjana Bajalica, Slavica Ćirić-Radić, Ljiljana Antonijević i Ana Lačković), dobitnici su mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima.Na Muzičkom paviljonu izvešće solo pesme slovenskih autora, pesme kompozitora evropskog romantizma, kao i blistave operske arije.

Nastup solo pevača je treći po redu, od ukupno četiri koncerta mladih umetnika Muzičke škole “Stanković”, koliko će ih biti održano na Kalemegdanu.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Već od ovog vikenda, na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu počeće koncerti umetnika izabranih na konkursu Javnog preduzeća.

Najpre će se predstaviti organizacija ArtLink, čijih će četvoro polaznika – mladih violinista (Aleksa Jovanović, Dunja Kalamir, Jelena Horvat i Marija Tunić), nastupiti u nedelju, 24. maja 2015. godine od 19.00 časova.

Oni će nastupiti kao solisti sa ArtLink kamernim ansamblom, a na programu će biti dela Baha, Paganinija i Montija.