muz

Muzikom do kulturne diverzije na Ajde festu

Prošle godine su “kuvali kulturu“, a ove planiraju izvođenje „kulturne diverzije, i to u periodu od 8. do 10. avgusta, kada će se u Kruševcu održati treći po redu festival Avgust jednog diverzanta.

Na letnjoj pozornici Kulturno prosvetna zajednice, koja je kao i prethodnih godina, partner festivala, predstaviće se lokalni autori, ali biće i gostiju sa strane. Najavljen je raznovrstan muzički program, te će biti prilike da u istom uživaju poštovaoci različitih muzičkih ukusa.

U ulozi headlinera naći će se kruševački sastav ZAA i u okviru Ajde festa dobiti priliku da, posle kraće pauze, ponovo nastupi pred svojim sugrađanima.

Art Deki, akademski vajar i jazz bubnjar, proteklih pet godina intezivno radi sa ekipom muzičara, pa će rezultate ovog rada imati priliku da čuje i publika Ajde festa, s obzirom da je kao „podrška iz kraja“ najavljen i nastup Free music benda.

Na Ajde festu predstaviće se i skromni Saša Zorić iz Knjaževca, koji sebe ne doživljava kao nekog o kome treba pisati, iako je na muzičkoj sceni aktivan od svoje četrnaeste godine.

Pesnički perfomans, ispleten od stihova i autentične muzike, izvešće Mileta Mijatović i Lenhart tapes.

Po godinama najmlađi, ali ne i po iskustvu, čačanski bend Za dž takođe će se predstaviti na letnjem festivalu Avgust jednog diverzanta.

Inspirativna muzika sastava iz beograda Consecration još jedan je od razlog da posetite Ajde fest i uverite se u tačnost tvrdnje koja govori da snaga ovog benda leži u njihovim nastupima i količini energije koju na njima prenose.