mocart..

Mocartovo proleće na Kolarcu

Prolećni deo ,,Hypercube” koncertne sezone Muzikon orkestra i njihov peti po redu koncert rezervisan je za velikana klasične muzike W. A. Mocarta. Nesvakidašnji izbor Mocartovih najreprezentativnij dela različitog karaktera moći će da se čuje 12 aprila sa početkom u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u izvođenju solistkinje Minke Popović i horniste Mihajla Bulajića a pod dirigentskom palicom Siniše Markovića.

U duhu mladog orkestra, nastupiće višestruko nagrađivana solistkinja iz Salzburka Minka Popović. Iz Slovenije dolazi hornista bogate internacionalne karijere Mihajlo Bulajić i za ovu priliku izvešće Mocartov koncert za hornu kv 417.

Nakon ovog , do kraja ,,Hypercube” koncertne sezone ostaje još jedan koncert u maju ali pre toga nemojte se začuditi ako ispred vas prođe Mocart ili neko zasvira poznatu kompoziciju ni od kuda. Sve je to deo akcija orkestra Muzikon u cilju promocije klasične muzike. Pa tako, ako ih sretnete ne oklevajte- pridružite im se i osetite melodiju ovog proleća!

Minka Popović

Minka Popović je rođena 1988. godine. Svirala je na brojnim scenama širom Srbije, ali i u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Grčkoj, Austriji, Nemačkoj, Španiji i Rumuniji. Pored solističkih angažmana, aktivno nastupa i sa različitim kamernim ansamblima između ostalih i ansamblom Trio Susak. Trenutno najviše sarađuje sa slovenačkim flautistom Markom Zupanom i solistima iz Salzburške filharmonije, kao i „Mozarteum“ orkestrom u Salcburgu, gde živi i radi. Umetnički je direktor muzičkog festivala „Susačke glazbene večeri“.

Mihajlo Buajić

Mihajlo Bulajić rođen je u Beogradu 1986. godine. Već sa deset godina počeo je da svira hornu, a od studija je honorarni saradnik u orkestru Beogradske filharmonije, simfonijskom orkestru RTS-a, Opere Madlenijanum, Vojvodjanskih simfoničara, orkestra opere i baleta Narodnog pozorišta u Beogradu gde je od 2006 do 2010 godine bio zaposlen na poziciji solo horne.  2010 godine odlazi u Sloveniju i počinje da radi u simfonijskom orkestru RTV Slovenija kao solo hornista. Aktivan je kao solista, kamerni i orkestarski muzičar. Saradjuje sa Orchestra of Europe, Bandart orchestra, član je kvinteta SI Brass, Quintologia, brass trija RTV Slo.

Siniša Marković

Siniša Marković je rođen 1976. godine u Sarajevu. U ulozi šefa dirigenta Omladinskog simfonijskog orkestra jugoistočne Evrope ostvario je nekoliko uspješnih koncerata i turneja na prostoru Ex. Jugoslavije i jugoistočne Evrope. U okviru orkestra član je gudačkog tria i kvarteta. Prethodne godine u ulozi dirigenta simfonijskog orkestra mladih jugoistocne evrope ostvario je uspiesnu saradnju u vise koncerata sa crnogorskim violinistom Romanom Simovicem na koncertnom podijumu u Sarajevu i Tirani. Dobitnik je priznanja UNICEF. Nastupao je u BiH, SCG, Hrvatskoj, Poljskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Njemačkoj, Austriji, Danskoj itd.