gala koncert romanticne pesme o ljubavi 720

Gala koncert Romantične pesme o ljubavi

14. februar, 20h, KUCERA

Na Dan zaljubljenih, Kulturni centar Rakovica organizuje Veče ljubavi i vina, u okviru koga će 14. februara od 20h biti održan Gala koncert Romantične pesme o ljubavi na sceni KUCERA. Najlepše napolitanske, španske, grčke, ruske i srpske pesme, arije, dueti i šansone u izvođenju vrhunskih muzičara, upotpuniće romantičnu atmosferu. Ovaj koncert je poklon Beograđanima i ulaz je slobodan!

Praznik ljubavi će u Centru za kulturu Rakovica biti obeležen nekim od najlepših romantičnih pesama, kao što su „O, Sole mio” italijanskog operskog pevača i kompozitora Edvarda di Kapua (Eduardo di Capua), “Besame mucho” meksičke pijanistkinje I kompozitorke Konzuele Velaskez (Consuela Velázquez), ariju “Habanera” iz opere Karmen Žorža Bizea (Georges Bizet), Marija Meta kitrina i Sirtaki grčkog kompozitora Teodorakisa, Kaljinka ruskog kompozitora Larinova i drugih.

Na koncertu će nastupiti tenor Slavko Nikolić, pijanista Miodrag Čolaković i Petar Golubović (mandolina, buzuki, balalajka, gitara), a kao gosti nastupiće i mezzo sopran Milica Popović, kao i Oktet „Sv.Arhangela Mihaila” sa dirigentom Olgom Milićević.

“Zaljubljeni, proslavite svoju ljubav uz najromantičniju muziku. Povedite voljenu osobu na nezaboravan provod, ili dođite da se zaljubite uz predivne ljubavne pesme.” – poručuje vam KUCERA.