sale 1 of 1 7

Kad pročitate ovaj tekst, nećete znati gde pre da izađete za vikend

foto: Branko Rajčević

Dobri klubovi sve više dolaze do izražaja, a sa njima se izdvajaju i odlični bendovi. NA vašu odluku sigurno utiče i mesto gde se klub nalazi, zato vam dajemo naše predloge, a vi se odlučite koji vam najviše odgovara. Ako mislite da smo propustili da pomenemo neku zanimljivu svirku za ovaj vikend, slobodno nam pišite.

Kuda večeras?

Petak 10. februar

PUB ELEVEN – bend „Dea Dia“

U samom centru, preko puta divnog Etnografskog muzeja, nalazi se „Pub Eleven“ koji je poznat pre svega po tome što tamo sviraju sjajni bendovi. „Dea Dia“ je tamo već uveliko domaća grupa, a čini je eekipa uigranih profesionalaca koji muziku vole gotovo više od sebe. Za njih sve češće možete da čujete po gradu, a i šire. Ako volite pop/rock/disco/funky zvuke, dođite da čujete posebno kvalitetnu svirku sa ekipom koja ume da napravi šou, a kad se sve kockice sklope – spektakl.

KLUB FEST – „Maroon 5 & Arctic Monkeys Tribute“

Jedini srpski „Maroon 5“ (6 Maroons) i Arctic Monkeys (Stereo Deficit) tribjut bendovi, ponovo će održati veliki zajednički koncert, ali ovoga puta u klubu „Fest“ u Zemunu! Ko zna najveće hitove ova dva genijalna benda, bolje da se potrudi da dođe na koncert, jer je to prilika koja se retko ukazuje. Karte se prodaju na ulazu u klub na dan koncerta po ceni od 400 dinara.

STARI BITEF – Shilpa Ananth i Dragan Ćalina Trio

U pitanju je eklektična indijska kantautorka baršunastog alta trenutno živi i stvara u Njujorku. U njenom muzičkom kaleidoskopu komešaju se melodije indijske klasične i folk muzike sa harmonijom i back-beat-om soula i jazz-a. Shilpa će otvoriti ovo veče kao specijalan gost i u unplugged varijanti po prvi put predstaviti beogradskoj publici svoje originalne kompozicije sa albuma “Indian Soul”, pevajući na četiri jezika – engleskom, tamil, malajalam i hindiju. Dragan Ćalina Trio će isto veče nastupiti sa starim i novim autorskim materijalom.

WURST PLATZ – bend „Gitarinet“

Za njih ste verovatno čuli, ako ne makar preko youtube-a, onda ih prepoznajete iz emisije „Najbolji orkestri  Srbije“ gde su pobedili. Zašto su zanimljivi? Pa samo ime kaže. Gitara, klarinet, ali i ne samo to, već cela ekipa odličnih muzičara koji su tu da vas razmrdaju nekim neobičnim i poznatim hitovima.

Gde izaći sutra?

Subota 11. februar

JAZZ BAŠTA – „Abba Real Tribute Band“

Igra, ples, ritam, ali ne samo to, disco označava stil života. Zbog ljubavi prema energiji koju ta muzika donosi, „Jazz bašta“ ove subote otvara disco baštu! Nadugačko i nairoko poznat tribjut bend koje čine neki od najboljih muzičara s ovih prostora, verno i energično prenose doživljaj nekadašnje legendarne grupe „ABBA“. Dobra energija i odlična muzika koja je obeležila 70-te i 80-te godine prošlog veka, ali i nešto noviji hitovi u sličnom stilu, naći će se na plejlisti ovog sastava. Ne propustite otvaranje DISCO BAŠTE, te zbog velikog interesovanja rezervišite svoje mesto na 062/8711-475.

JOLLY ROGER – bend „Euterpa“

Verovatno već svi znaju za „Jolly Roger“. To je čist primer kako se kako treba vodi pab. Toplo, prijatno mesto u kome se uvek osećate dobrodošlo i jednostavno svaki put je, bez izuzetka, fantastična atmosfera. Koji god bend da svira u ovom pabu, to znači da je dobar, jer se ovde muzici posvećuje posebna pažnja. Ove subote će vas zabavljati „Euterpa“ za koju može da kaže da mu se ne sviđa samo onaj ko ih nikada nije slušao!

KLUB FEST – Tribute Depeche Mode by GIFT

Svu snagu šljaštećih momenata, glam aksesoara, zanosne plesne pokrete i gromoglasno pevanje pripremite za ovaj event, jer vas „Gift“ čeka na interaktivnom plesnom podijumu gde se publika i bend stapaju energetski i duhovno. Nezaboravni hitovi ultimativnih britpopera spremni su da vas zapale, a ova grup je varnica koja rasplamsava neobuzdane strasti. Cena ulaznice je 300 dinara.

STARI BITEF – HANA V i The Soulfunk Division

Srpski vokal i kantautor, svoju klupsku karijeru počinje sredinom 90-ih godina. Poznata je po energičnom nastupu i raskošnom glasu, kao i hitu „Are you ready“ koji je napravila sa svojom grupom „Speed limit“, a koji je obeležio novo poglavlje srpske elektro scene. Nastupala je i sarađivala sa Lazar Tošić kvintetom, Vasil Hadžimanov bendom, Big bendom RTS-a, bendovima Speed limit i J.U.S.T, Sunshine i mnogim značajnim klupskim muzičarima ovdašnje džez scene.

CIRKUS PAB – bend „Dea Dia“

Ko ne stigne da ih čuje u petak u „Eleven“ pabu, valjalo bi da se potrudi i dođe do Zemuna u subotu. Pogotovo što sviraju baš ovde. To je prostor gde se stvori intimna atmosfera, ljudi su ljudi, prepoznaju se i upoznaju, nisu stranci već svi postaju deo jedne lepe, vesele i raspevane družine. Sve smo vam već gore za bend rekli, sa njima mogu iznenađenja samo da budu pozitivna. Pripremite se, jer ovaj vikend može da počne!