IH2A5016

Dan Velike dvorane: Nemanja Radulović na Kolarcu

Proslavljeni violinista Nemanja Radulović (31) koji gradi izuzetno uspešnu međunarodnu karijeru, tradicionalno nastupa 4. februara na Dan Velike dvorane koja je svečano otvorena 1932. godine. Druga sezona ovog koncertnog ciklusa biće u znaku velikog jubileja naše najznačajnije koncertne dvorane i našeg najuspešnijeg mladog muzičara. Za njegove koncerte uvek vlada veliko interesovanje, pa je zakazan i dodatni koncert 7. februara. Za oba koncerta su ulaznice prodate za jedno pre podne.

Da bi izašli u susret velikom broju zainteresovanih, u dogovoru sa izvođačima organizatori će postaviti i dodatna sedišta na pozornici.

Nemanja će na ovom koncertu nastupiti zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnicima i prijateljima sa kojima deli scenu- orkestrom Dabl Sens (Double Sens), violinistkinjom Tijanom Milošević (u Bahovom duplom koncertu), Majom Bogdanović na violončelu i pijanistkinjom Lor Favr- Kan. Na programu su klavirska trija Rahmanjinova i Hajdna, dok će u drugom delu koncerta biti izvedena odabrana dela J.S.Baha.

Izuzetno popularan u našoj sredini, Nemanja uvek sa radošću prihvata poziv Kolarčeve zadužbine da nastupi u njenoj organizaciji. Koncert koji su zajedno realizovali u Studenstkom parku 2015. godine, proglašen je koncertom godine, a tom spektaklu je prisustvovalo oko 5.000 posetilaca.

Nemanja je rođen u Nišu, školovao se u Beogradu i Francuskoj. Svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima osvaja svet klasične muzike. Ima ekskluzivni ugovor sa diskografskom kućom Dojče gramofon, za koju je objavio tri kompakt diska. Poslednji, sa delima J.S. Baha, niže uspehe jedan za drugim odličnim kritikama, kao i prvim pozicijama na top listama najprodavanijih izdanja.