fbpx

Jelena Kršić u Galeriji 212

Nove skulpture i slike umetnice Jelene Kršić biće predstavljene utorak, 28. maja u 19h u Galeriji 212. Izložba će biti otvorena do 12. juna.

 “ … Slike i skulpture na ovoj izložbi Jelene Kršić zapravo su jedinstvena – antiharmonijska celina formi i slika, i mogućih interpretativnih reči. Da tek nakratko pogledamo latentnu ideju ovog teksta o mogućnostima osvajanja prostora i zauzimanja površine u radovima ove autorke. Izložene skulpture u bronzi i slike nalik crtežima u akriliku Jelene Kršić, mogu pokrenuti pitanje koje se u samom umetničkom postupku, ali i u kritici i teoriji, učestalo postavlja a odnosi se na izgled i značenje novog predmeta umetnosti.” – iz kataloga, Jovan Despotović.

Jelena Kršić je rođena 1968. u Mariboru, Slovenija. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1993, odsek vajarstva, u klasi profesora Nikole Koke Jankovića. Član je ULUS-a od 1995. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu: Beograd, Bela Crkva, Apatin, Budva, Petrovac, Tivat, Milano… Autorka je romana Veliko spremanje, 2012. Živi i radi u Beogradu.