Screen shot 2013 08 22 at 13.16.50

Izložba Velika težnja

Samostalna izložba „Velika težnja“, umetnice Ksenije Jovišević, biće otvorena 29. avgusta u 19h i trajaće do 10. septembra u  Galeriji ’73.

Ksenija Jovišević rođena je 1988. godine u Beogradu. Diplomira je slikarsto na Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, 2012. godine, u klasi prof. Gordana Nikolića. Izlagala je u okviru brojnih grupnih izložbi i festivala, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Do sada je imala ostvarene dve samostalne izložbe – 2011. godine “Ništa nije samo to što jeste” u Maloj galeriji Doma kulture Studentski grad, i “Kada ako ne sada”, 2013. godine u Umetničkom prostoru U10.

U svom radu bavi se sobom u svetu oko sebe. Svetom kakav jeste, odnosno kakav bi želela da bude. Živi u nadi da će jednoga dana uspešno dosegnuti savršenstvo.

U Galeriji ’73 predstaviće se Projektom Velika težnja koji čine četiri crteža na medijapanu, nastala kao zaključak na završnoj godini Fakulteta likovnih umetnosti. Radovi se bave sveobuhvatnim problemom egzistencije i pokušajem postizanja idealne ravnoteže i sklada u umetnosti življenja. Konstantnom potrebom za uspostavljanjem samokontrole, kontrole nad životom i događajima u njemu.