fbpx

Multimedijalna izložba u Delta City-ju

Multimedijalna izložba “Ispod površine”, umetničke produkcijske grupe ShockART, biće predstsavljena posetiocima Delta City-ja u ponedeljak i utorak, 23. i 24. januara 2017. godine, a svecano otvaranje predviđeno je 23. januara, u 12 časova. Autorka fotografija izložbe je Marija Ćalić Šuica a autorka audio video dela izložbe i producentkinja projekta je Olivera Miloš Todorović.

Izložba je sastavljena od fotografija iz života žena iz osetljivih grupa, kao i audio zapisa njihovih životnih priča. Publika će moći da vidi fotografije majke koja je rodila u zatvoru, majke sa detetom u Materinskom domu, samohrane majke, majke obolele od raka i žene žrtve nasilja. Pored fotografija, izložba obuhvata i emitovanje pet polučasovnih televizijskih i radio emisija na nacionalnim stanicama.

Ovom multimedijalnom izložbom autori su želeli da skrenu pažnju društva i ukažu na značaj brojnih problema koji često ostaju nepravedno zapostavljeni. Projektom se pokreće ključno pitanje: kako državnim mehanizmima poboljšati položaj žena, majki i dece iz osetljivih, ugroženih grupa i sprečiti da se reprodukuje lanac socijalne isključenosti?

Projekat „Ispod površine“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.