pozivnica7

Izložba Bojane Volaš u Galeriji Beogradske tvrđave

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner
Izložba crteža Bojane Volaš biće otvorena u četvrtak, 22. marta 2018. godine u 17.00 časova u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji.
Mlada umetnica predstaviće svoje radove iz serije “Putopisi”. Ova serija radova prikazuje različita vizuelna sećanja sažeta u akvarelima, koji govore o vremenu i mestu nastanka, urbanom duhu i samoj arhitekturi jednog grada.
“Pojedini akvareli iz ove serije radova beleže sliku nekog vremena u kojem se staro ne popravlja, već se gradi novo, modernije na temelju nama  nepoznate “tuđe” tradicije. Zapuštene i ruinirane fasade diskretno nas uvode u autorkino detinjstvo i intimni doživljaj rata i njegovih posledica”.
– Bojana Volaš –
Izložba se može pogledati do 10. aprila 2018. godine. Radno vreme Galerije je od 10 do 17 časova, a ulaz je slobodan.
Bojana Volaš ( 1987. Banja Luka, BiH) likovni umetnik, restaurator i konzervator. Srednju školu starih zanata „Tehnoart“ završava u  Beogradu i stiče zvanje tehničar konzervacije i restauracije. Nakon toga upisuje Fakultet likovnih umetnosti , smer slikarstvo u klasi profesora Jovana Sivačkog  i okončava master studije 2011. godine.
2013. godine upisuje i završava  master Restauracije skulpture i arheoloških predmeta na Fakultetu primenjenih umetnosti.  Izlagala je u zemlji i inostranstvu i njeni radovi se nalaze u nekoliko privatnih zbirki u  Evropi kao i na javnim mestima u vidu zidnih slika. Bavi se likovnim stvaralaštvo, zaštitom kulturne baštine  i pedagoškim radom.