benisio

Uvek drugačiji Benisio Del Toro

Kada bismo izvršili podelu glumaca na dobre i loše, zbog Benisia Del Tora bismo morali da izmislimo novu kategoriju koja bi glasila: “glumčina svih vremena”.

Jedinstvena gluma i uvek drigačiji a nekako isti, Benisio, dobitnik Oskara za sporednu ulogu u filmu “Putevi droge” je nesumnjivo vrhunski glumac koji daje maksimum maksimuma. Voleli smo da ga gledamo u filmovima “Grad greha” i “21 gram”, a ako pažljivo pratite njegov rad, primetićete da zaista vredno glumi i da skoro svake druge godine možete videti naslov filma sa njegovim imenom.

Pored poznatih filmskih naslova, fotografija i izjava, otkrili smo još po neki zanimljiv detalj iz Del Torovog života.

Različite uloge

Baš zbog odabira uvek različitih uloga likova koje glumi u filmu, Benisio dokazuje koliko je dobar glumac. Vrlo često glumi moralne likove u teškim uslovima i problemima. Voli da glumi junake koji se nalaze sa druge strane zakona. Jednom prilikom je i sam izjavio da preferira potpuno drugačije junake pa ne beži ni od romantičnih uloga pa ni od toga da poljubi devojku za srećan kraj filma.

Moje drage komšije

Benisio Del Toro živi u Los Anđelesu. Partner u filmu “Paranoja u Las Vegasu” mu je bio Džoni Dep. Slična energija i rad na zajedničkom projektu ih je učinio vrlo dobrim prijateljima. Komšija u Gradu anđela mu je naš proslavljeni glumac Rade Šerbedžija.

Beno Del Toro

Njegovo kršteno ime i prezime glasi: Benisio Monserate Rafaelo Del Toro Sančez. Zbog prirode posle uzeo je ono najbolje i postao Benisio Del Toro. Njemu dragi ljudi vole da ga zovu Beno, pa mu je to postao nadimak. Njegovo prezime Del Toro na španskom znači bik.

Život pre glume

Kada je bio dete, najviše se plašio da ostane sam i to u mraku na nekom nepoznatom mestu. Kada je došlo vreme da upiše koledž u Kaliforniji, više ga je zanimalo da bude običan surfer i uživa u moru i plažama.

foto: YouTube screenshot