Virtuelna svest 1.1

Da li nas je tehnologija pokorila? Rešite test

Kako bi izgledao vaš život bez mobilnog telefona? Možete li da provedete makar sat vremena a da ne proverite mejl? Kako se osećate kada je prošao ceo dan, a da niste proverili šta se dešava na Fejsbuku? Uzbudljiv triler ,,Virtuelna svest“ 17. aprila stiže u bioskope!

Ako vas zanima koliko ste zavisni od tehnologije, rešite test na ovoj adresi  i saznajte pri tom kakve rizike nosi prekomerna upotreba tehnologije. Kompanija „Logitech“, koja se zalaže za bezbednu upotrebu tehnologije, obezbedila je poklone (C170 kamerice sa fluid kristal tehnologijom i ugrađenim mikrofonom i odlične T400 računarske miševe) za one koji reše test.

Pomenuti sajt je lansiran povodom filma „Virtuelna svest“, koji će premijerno biti prikazan 16. aprila u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center-u u 20h. Uzbudljivi triler sa primesama naučne fantastike „Virtuelna svest” reditelja Volija Fistera sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi na redovan repertoar domaćih bioskopa stiže 17. aprila.

U fokusu filma su dvojica vodećih informatičara, Vil Kaster (Džoni Dep) i njegov prijatelj Maks Voters (Pol Betani) koji rade na svom tehnološkom čudu, dok se radikalna anti-tehnološka organizacija (R.I.F.T. – Revolucionarna nezavisnost od tehnologije) bori protiv kreiranja sveta u kojem kompjuteri mogu da nadmaše mogućnosti ljudskog mozga.

Vila Kastera (Džoni Dep) su kontroverzni eksperimenti učinili poznatim ali ujedno i metom radikalnih aktivista koji čine sve da osujete njegov projekat. Ipak, i protiv svoje volje oni mu pomažu da stigne do finalne faze projekta: Dep postaje izvor ljudskih emocija za mašinu! Njegova supruga Evelin (Rebeka Hol) i prijatelj Maks postaju svesni da više ne mogu kontrolisati Vila koji žudi za sve većim saznanjima i moći.

Režiju filma potpisuje oskarovac Voli Fister, slavni direktor fotografije svih najuspešnijih filmova Kristofera Nolana (Betmen trilogija, Memento, Početak). Osim Džonija Depa uloge u filmu „Virtuelna svest“ tumače Morgan Friman, Kejt Mara, Kilijan Marfi, Pol Betani, Kol Hauzer, Džoš Stjuart, Rebeka Hol i Klifton Kolins.