Filmska muzika: Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa

U susret bioskopskoj premijeri filma Nikole Vukčevića „Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa“, zakazanoj za 27. novembar u Beogradu, urađena je još jedna obrada i još jedan muzički spot numere iz filma „Ne brini“ grupe „U škripcu“ (1987).

Ovog puta, u pitanju je starogradska verzija sa prepoznatljivim glasom legende iz devedesetih godina, Eda Abdovića („Čudna žena beše Vera“), kome je ovo svojevrsni povratak u svet muzike posle niza godina odsustva sa muzičke scene.

Abdović je, da podsetimo, devedesetih godina imao uspešnu karijeru u Beogradu, sa prepoznatljivom snažnom emocionalnošću pevanja, a bio je je i svojevrsni kralj splavova i noćnih klubova, temperamentnog ponašanja, što bi mnogi rekli ‚Aca Lukas pre Ace Lukasa‘. U trenucima ratnih razaranja je sve to napustio i vratio se u rodnu Podgoricu, čime je još više podgrejao uverenje o sopstvenoj emocionalnosti i temperamentu. Sa ovom numerom se vraća, nikada snažniji i samouvereniji.

http://y2u.be/r3vBOGCHsm4

U međuvremenu, ekskluzivno, 9. novembra „DEČACI“ će biti prikazani članovima Američke filmske akademije u Los Anđelesu pošto je ovaj film odabran da bude zvanični ovogodišnji crnogorski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji strani film.

Distributer filma je Filmstar.