Zalone Banfi@MaurizioRaspante

Keko Zalone u Beogradu

Velika zvezda italijanskog filma, poznati komičar Keko Zalone, 24. marta otvoriće smotru Jugoslovenske kinoteke posvećenu režiseru Etoreu Skoli, u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu.

Etore Skola bio je veliki majstor italijanske komedije, a beogradska publika imaće prilike da pogleda njegova ostvarenja od 25. do 27. marta  u  Muzeju jugoslovenske kinoteke, u Kosovskoj 11.

Kao omaž  Skoli, Zalone će  ekskluzivno predstaviti publici u Srbiji svoj hit-film “Quo vado?”, koji je počeo sa prikazivanjem u Italiji u januaru ove godine i već postao najgledanije ostvarenje, sa istorijskim rekordom od preko 70 miliona evra inkasiranih u roku od dva meseca.

Keko Zalone je predvodnik nove italijanske komedije, omiljeni komičar čiji je film “Quo vado” postao najgledaniji italijanski film i tako prevazišao Benjinijev “Život je lep”. Zalone je karakterističan po šalama na svoj račun, što daje pečat komediji na italijanski način, koju su evropska i svetska publika priznale kao autonomni žanr.

Uz film “Quo vado?” gledalac se smeje od početka do kraja, a glavni protagonista je neko ko je oduvek želeo sigurnost i “stalan posao” pa je zato radio u državnoj službi na izdavanju potvrda, a glavno sredstvo za rad mu je bio: pečat. Međutim, sve se menja kada dođe do racionalizacije i premeštanja na druge lokacije zbog posla. Osećaj lažne sigurnosti se ruši i otvaraju se nove mogućnosti, ali i suočavanje sa ukorenjenim strahovima. U svemu tome dešava se i neočekivana romansa.