Papon

Papon: najveća nova indijska muzička atrakcija

Po prvi put u Beogradu, ekskluzivno, najveća nova indijska muzička atrakcija! Elektro pop susreće indijski etno u nastupu muzičara Papona u ponedeljak, 3. novembra od 20h u Velikoj sali DOB-a.

Papon (Angaraag Mahanta) multi-instrumentalist, kompozitor, producent i pevač postao je jedan od najprepoznatljivijih i najtraženijih glasova u Indiji. Iako je ukorenjen u folk, Papon ima širok spektar uticaja i smatra se izuzetno svestranim umetnikom.

Paponovi roditelji su brilijantni muzičari iz Asama, tako da je još u najranijem uzrastu uključen u muziku i uveden u njene istančanosti. Njegova majka Archana Mahnata i otac Khagen Mahnata su veoma popularni i cenjeni muzičari u regionu.

Dolazeći iz muzički orijentisane porodice, muzika teče venama ovog umetnika. Njegova inspiracija potiče iz široke palete muzičkih pravaca – od tradicionalnih narodnih pesama Istočne Indije do nju ejdž elektronike. Svoje prvobitno obrazovanje započeo je proučavajući klasičnu i tradicionalnu muziku indijske oblasti Asam. Njegovi inovativni eksperimenti su bogati ambijentalnom elektronikom, akustičnim folkom, elektro gazalima i nju ejdž Indo-klasične elektronike.

Paponova popularnost i legendarnost rasle su nakon njegovog nastupa u sve tri sezone u Coke Studio India. Do sad je objavio sedam albuma dva sa njegovom originalnom muzikom – Jonaaki Raati (2004) i Sinaki Osinaaki (2009) – kao i pet folk albuma – Rong Phool (2008), Gomseng (2010), Phoolseng (2011), Phagunar Gaan (2010), dok se njegov najnoviji, koga upravo promoviše na svetskoj turenji, zove Kirili (2014).